Jeroen Pauw: Schande dat Lili en Howick worden uitgezet

videoJeroen Pauw heeft gisteravond felle kritiek geuit over de uitzetting van de Armeense broer en zus Lili en Howick. De asielkinderen kwamen in 2008 naar Nederland, maar moeten nu het land verlaten. ,,Er zitten genoeg criminele asielzoekers hier, die elke dag de boel verkankeren in onze samenleving. En die zijn hier gewoon", klonk het gefrustreerd.

Volledig scherm
Jeroen Pauw © ANP Kippa

Pauw ontving in de uitzending van gisteravond onder meer Gerald Roethof, de advocaat van Jos Brech, en de voorzitter van de Nederlandse politiebond Jan Struijs. Toen de uitzetting van Lili en Howick ter sprake kwam, werd snel duidelijk dat Pauw ziedend is over de werkwijze van de minister-president.

,,Eigenlijk is het gewoon schandelijk dat de minister-president over déze twee kinderen zegt:  'Die moeten het land uit anders heb je geen draagvlak', terwijl we honderen criminele asielzoekers hebben die hier helemaal niet thuishoren, die allang uitgeprocedeerd zijn of die helemaal niet zouden mogen. Die élke dag de boel verkankeren in onze samenleving. En die zijn hier gewoon!", foeterde hij aan tafel bij zijn gasten. 

Ook Jan Struijs sloot zich volledig aan bij het standpunt van de presentator. ,,Wij zoeken nog 14.000 veroordeelde criminelen, daar hebben we geen tijd en geen geld voor. 2018: gaan we kinderen uitzetten", zei hij zichtbaar geïrriteerd. ,,Het is toch schandalig, je moet je kapot schamen als Nederland."

Weglopen

Vanochtend werd bekend dat Lili en Howick, op de dag van hun uitzetting, zijn weggelopen bij hun pleegouders. Het is vooralsnog niet duidelijk waar broer en zus heen zijn.

Gisteren besliste de rechter definitief dat Howick (13) en Lili (12) naar Armenië moeten. Hun advocaat probeerde de uitzending met een rechtszaak alsnog te voorkomen, maar dat was tevergeefs.