Volledig scherm
© ANP Kippa

Jeroen Pauw weer in de race voor Sonja Barend Award

Jeroen Pauw, die de afgelopen twee jaar de Sonja Barend Award won, maakt met zijn interview met Gordon in het programma 5 jaar later wederom kans op de prijs. De Varagids heeft de longlist voor de onderscheiding bekendgemaakt. Tien Nederlandse journalisten maken kans op de prijs voor het beste televisie-interview van het jaar.

Jeroen Stekelenburg en Floortje Dessing maken voor het eerst kans op de award, respectievelijk met een interview met hardloopster Dafne Schippers en het portret van Kayla in Floortje naar het einde van de wereld. Tijs van den Brinks vraaggesprek met bioloog Midas Dekkers, het interview van de inmiddels overleden Johan Cruijff door Hanneke Groenteman en Twan Huys' interview met de nationale ombudsman Reinier van Zutphen maken ook kans op de prijs.

Longlist
Op de longlist staan verder Eva Jinek die Ferdy Roet van stichting Loterijverlies interviewt. Ferry Zandvliet, Bob de Zwart, Frank de Wilde en Dexter Sillem, de vier Nederlandse vrienden die de aanslag in de Bataclan meemaakten, in gesprek met Humberto Tan in Late Night. Mariëlle Tweebeeke's vraaggesprek met staatssecretaris Sander Dekker en ook Matthijs van Nieuwkerk maakt weer kans met zijn interview met PvdA-fractievoorzitter Diederik Samsom.

De winnaar, gekozen door een vakjury van mediajournalisten, ontvangt de prijs eind oktober uit handen van Sonja Barend.