Jeroen van der Boom zingt gevoelige ballade tijdens afscheid OG3NE-moeder

Jeroen van der Boom (45) heeft zaterdag in crematorium Essenhof in Dordrecht de gevoelige ballade Beeld Zonder Geluid gezongen tijdens de uitvaartplechtigheid van Isolde Vol-Malee: de moeder van OG3NE-zussen Amy en Shelley (21) en Lisa (23). De zanger bracht het nummer vorig jaar tijdens het tv-programma De Beste Zangers waar het meidentrio toen vol emoties op reageerde. 

De dienst vond in besloten kring plaats met alleen een select gezelschap vrienden en familieleden. Volgens Benno de Leeuw, de manager van OG3NE, waren er tijdens de afscheidsdienst voor Isolde, die afgelopen woensdag op 48-jarige overleed aan de gevolgen van een zeldzame vorm van botkanker, toespraken van de zussen en hun vader Rick Vol (54). ,,Toespraken vol mooie herinneringen en levenslessen."

Muziek speelde een grote rol tijdens de plechtigheid.  De Leeuw: ,,Liedjes waar het hechte gezin bijzondere herinneringen aan had, en natuurlijk het Eurovisie Songfestivallied Lights and Shadows waarvoor moeder Isolde de inspiratiebron was. Zang was er van ZO! Gospel Choir en Jeroen van der Boom die zorgde voor een bijzonder moment met het nummer Beeld Zonder Geluid wat hij ooit bij De Beste Zangers voor OG3NE zong." Jeroen liet vanmorgen weten dat hij het zingen tijdens de dienst 'zwaar' vond. ,,Het was heftig maar mooi om te kunnen doen", aldus de zanger die uit privacyoogpunt verder niets over de dienst kwijt wil.

Speech van moeder 

Ook richtte Isolde Vol, met een voorgedragen speech, het woord tot haar dochters, echtgenoot en familie. De Leeuw: ,,De immer positieve Isolde stak de aanwezigen op geheel eigen wijze een hart onder de riem voor de toekomst en moedigde haar gezin aan hun missie voort te zetten om de wereld een klein stukje mooier te maken." Volgens de manager was het 'een emotionele en bijzondere gedenkdienst waarin het gezin op waardige wijze afscheid heeft genomen van hun grote voorbeeld en liefde'.

OG3NE heeft de komende tijd geen optredens om in alle rust het verlies van hun moeder Isolde Vol te kunnen verwerken. Na het overlijden van Isolde Vol kwamen Amy, Shelley en Lisa met een korte verklaring. ,,Wij vertrouwen er op dat haar strijdkracht, positiviteit, doorzettingsvermogen en eeuwige lach ons de kracht zal geven om door te gaan. Nu is er het grote verdriet. We hopen dat iedereen onze privacy respecteert en ons de rust en ruimte geeft om dit grote verdriet een plaats te geven." Rick, de echtgenoot van Isolde, liet op sociale media weten dat hij veel bewondering heeft voor de wijze waarop zijn vrouw had geleefd.

Volledig scherm
© ANP/Brunopress (fotomontage)

Lees hieronder de tekst van het nummer Beeld Zonder Geluid dat Jeroen van der Boom afgelopen zaterdag zong. De tekst is geschreven door Hansen Thomas.

Beeld zonder geluid

Leegte
Aan een volle tafel
Omdat jouw stoel niet is bezet
Stilte
In een volle kamer
Leegte in mijn bed

Weten
Weten dat je terug komt
Maakt nog geen eind aan mijn gemis
Nachten
Zal ik moeten wachten
Tot het zover is

Elke nacht opnieuw
Beeld zonder geluid
Woorden zonder stem
Droom ik steeds als ik mijn ogen sluit
Beeld zonder geluid van jou

Uren
Gaan voorbij als jaren
Als je niet hier bij mij kunt zijn
Eeuwen
Eeuwenlange dagen
Voor we samen zijn

Elke nacht opnieuw
Beeld zonder geluid
Woorden zonder stem
Droom ik steeds als ik mijn ogen sluit
Beeld zonder geluid van jou

Ik leef maar half en niet meer heel
De leegte is te groot, te veel
Ik droom je wel maar toch ben ik
Alleen

Elke nacht opnieuw
Beeld zonder geluid
Woorden zonder stem
Droom ik steeds als ik mijn ogen sluit
Beeld zonder geluid van jou

Beeld zonder geluid
Woorden zonder stem
Beeld zonder geluid
Van jou

  1. Lady Gaga laat vocalen ongestoord schitteren in Ziggo Dome
    PREMIUM
    recensie

    Lady Gaga laat vocalen ongestoord schitteren in Ziggo Dome

    Wanneer een groot artiest een concert aflast, is het begrijpelijk dat je als fan schakelt tussen begrip en teleurstelling. Maar soms kan het niet anders of het begrip overheerst, zoals voor Lady Gaga: ze kampt met chronische pijnklachten en is daar openhartig over in de media. Toch was het desondanks een zure appel dat ze daardoor vorig jaar een deel van haar wereldtour moest aflasten, waaronder die op 3 oktober in de Ziggo Dome. Achteraf is het maar goed dat Gaga haar krachten gespaard heeft, want tijdens de herkansing, gisteren in de Ziggo Dome, knalde ze precies zoals je zou hopen. Haar laatste album, het meer persoonlijke Joanne uit 2016, doet automatisch een wat ingetogener, uitgekleder optreden verwachten, maar niets is minder waar: Gaga trakteerde de fans op een gulle, vurig uitgevoerde dwarsdoorsnede van haar werk, en wist daarbij vrijwel alle hits en favorieten uit haar roze cowboyhoed te toveren. Roze cowboyglítterhoed, welteverstaan, blijkt wanneer ze vanaf een bewegend podium de hoogte in wordt gestuwd terwijl ze het pompende Diamond Heart inzet: een ideale setopener, maar desondanks een wat vreemd ondergewaardeerd Gaga-lied. Het is zo’n nummer waar ze haar stem lekker vinnig weet te laten scheuren, iets wat ze ook doet tijdens een opzwepend A-YO, geflankeerd door in simpel zwart gestoken dansers.