Volledig scherm
Een zichtbaar geëmotioneerde Jimmy Fallon © Instagram Jimmy Fallon

Jimmy Fallon in tranen: ‘Vandaag is hij en een van zijn meisjes er niet meer..’

Het overlijden van sporticoon Kobe Bryant heeft ook de Amerikaanse talkshowpresentatoren diep geraakt. Zowel Jimmy Fallon als Ellen DeGeneres konden hun tranen niet bedwingen aan het begin van hun uitzendingen gisteren. ,,Kobe, als we elkaar weer mogen zien, doen we nog een rondje bier.’’   

Zichtbaar geëmotioneerd opende Jimmy Fallon gisteravond de normaal zo vrolijke talkshow The Tonight Show. De 45-jarige comedian kende Kobe Bryant al vanaf zijn 21ste. Toen de basketballer nog maar zeventien was en aan het begin van zijn carrière stond, ontmoetten ze elkaar in Los Angeles.

,,Ik begon net in de comedyscene in LA”, vertelde Fallon met gebroken stem. ,,We hadden een feestje waar we niemand kenden. Dus we begonnen maar met elkaar te praten.” Op dat moment was Bryant net een rookie (een basketballer in het eerste seizoen in de NBA) bij de LA Lakers en voor Fallon een totaal onbekende.

Pasje

 ,,Op een gegeven moment kwam de man die het feestje gaf met de vraag: wie wil er bier gaan halen? Kobe was 17 en dronk niet. Hij zei: ‘ik doe het wel, Jimmy ga je mee?’ Dus ik stapte in de auto met Kobe Bryant en hij was helemaal nieuw in Los Angeles, net als ik, en we reden naar de boulevard. Daar wilde ik de deur openen van een winkel, maar die zat op slot. De medewerker zei: ,,Sorry, ik kan je niets verkopen’.”

,,‘We willen gewoon dat bier daar kopen’, zei ik. Maar hij legde uit dat de winkel niets fysieks verkocht, maar alleen producten afleverde. Vervolgens pakte Kobe zijn pasje, deed het tegen het glas en zei: ‘I am a Laker’. De man opende vervolgens de deur en we liepen weg met vijf kratten bier en redden daarmee het feest.” 

Dat was het begin van een vriendschap, legde Fallon uit. Bryant groeide uit tot een NBA-legende, maar de twee hielden contact. ,,We lachten nog regelmatig om die avond dat we elkaar voor het eerst ontmoetten", vertelde de presentator, terwijl hij vocht tegen de tranen. ,,We hadden het dan ook over de vele leuke dingen die daarna gebeurden. Hoe leuk het was om kinderen op te voeden. Alle domme fouten die we maakten, omdat we goede vaders wilden zijn. En vandaag is hij en een van zijn meisjes er niet meer..”

Hij besloot zijn verhaal: ,,Kobe, als we elkaar weer mogen zien, doen we nog een rondje bier.”

Lees verder onder de video van Jimmy Fallons emotionele verhaal:

Tragisch

Ook Ellen DeGeneres hield het niet droog tijdens de opnames van haar talkshow. De presentatrice kreeg het meerdere keren te kwaad en liet haar tranen de vrije loop. ,,Bedankt dat jullie er allemaal zijn. Ik waardeer dat vandaag nog meer dan normaal en dan ik gisteren deed. En morgen zal ik het weer meer waarderen dan vandaag, omdat het leven kort is. Ik heb eerder al eens gezegd dat we deze shows van tevoren opnemen. De show van gisteren is vorige week opgenomen en vandaag is het maandag, gisteren was het zondag. Het was mijn verjaardag en de Grammy's werden uitgereikt. Ik was genomineerd maar won er geen, maar daar gaat het nu even niet om”, vertelde DeGeneres.

,,Gisteren had eigenlijk een vrolijke dag moeten zijn, waarop veel gevierd werd. Maar toen kregen we tragisch nieuws te horen over Kobe Bryant, waardoor alles binnen een seconde veranderde. En daar wil ik het over hebben. Het leven is kort en fragiel, we weten niet hoeveel verjaardagen we nog zullen hebben. Maar we hebben geen verjaardag nodig om iets te vieren, vier gewoon het leven. En als je iemand niet hebt verteld dat je van hem of haar houdt, doe dat dan nu. Bel je vrienden, app je vrienden, zeg dat je van ze houdt. Knuffel ze, kus ze, omarm ze.”