Volledig scherm
PREMIUM
Eva Jinek © Sander Koning

Jinek terug in de late avond: 'Bij Eva zit je vaker op puntje van je stoel'

Vanaf vanavond is Eva Jinek terug met haar dagelijkse talkshow. Met meer ervaring, minder druk en veel energie. ,,Ze heeft het moeilijk gehad, maar is enorm gegroeid.” Collega’s spreken zich uit over de rijzende ster.

Quote

Eva heeft haar zaakjes goed voor elkaar. Ze is helder, heeft humor en absoluut gegroeid

Catherine Keyl

Ze werd bedolven onder lovende kritieken, veroverde de Zilveren Televizier-Ster voor beste presentatrice en kreeg een eervolle vermelding van de jury van de Nipkowschijf. Eva Jinek zal met veel voldoening terugkijken op 2017, het jaar waarin ze De Verenigde Staten van Eva maakte én ook nog eens verliefd werd. Vanaf vanavond is ze weer terug met haar talkshow als ze Jeroen Pauw aflost.

,,Ik ben blij dat ze weer terug is”, stelt Suzanne Bosman, oud-nieuwslezeres en presentatrice van onder meer EenVandaag. ,,Zij geeft zóveel energie. Dat is af en toe een verschil met Jeroen die ook een prima programma maakt, maar bij Eva zit je toch vaker op het puntje van je stoel. Dat vind ik fijn. Eva is geïnteresseerd, ad rem, lollig maar ook scherp als het moet. Ze laat mensen goed hun verhaal vertellen. Ik ben een groot fan.”

Ook Catherine Keyl kijkt uit naar vanavond. ,,Eva heeft haar zaakjes goed voor elkaar. Ze is helder, heeft humor en absoluut gegroeid. Kan ook niet anders. Het is net als een fietsenmaker of automonteur, een kwestie van ervaring opdoen”, aldus de ervaren televisiemaker en presentatrice.

,,Het is razend knap wat ze doet”, vindt collega Anita Witzier. ,,In een talkshow heb je namelijk alleen maar die paar minuten met die ene gast over dát onderwerp. En dan heb je ook nog de dynamiek van de gasten onderling. Natuurlijk draait om de gasten, maar het is nu een personalityshow geworden, waarbij zij bepalend is voor het tempo, de sfeer, eigenlijk voor alles wat daar gebeurt. Heel knap dat je dat voor elkaar krijgt. Voorheen was dat anders.”