Volledig scherm
Job Gosschalk. © ANP

Job Gosschalk duikt op bij huwelijk van Katja en Freek

De bekritiseerde castingdirecteur Job Gosschalk was een van de aanwezigen bij de intieme plechtigheid van het huwelijk van Katja Schuurman en Freek van Noortwijk. Gosschalk raakte in opspraak vanwege seksueel overschrijdend gedrag. Toch noemt Katja hem een ‘speciale eregast’.

,,Job was inderdaad aanwezig op ons huwelijk. Hij was op vrijdag bij de huwelijksvoltrekking, het diner en het feest. Eigenlijk was iedereen op ons huwelijk eregast, maar Job was een speciale. Hij zat naast mij tijdens het eten", vertelt Katja aan RTL Boulevard. Zij bevestigt, net als Gosschalks advocaat Gerard Spong, zijn aanwezigheid op de huwelijksvoltrekking.

Katja zou het jammer vinden dat Gosschalk zich niet veilig genoeg voelt om vaker in Nederland te zijn. ,,Ik ben ontzettend blij en gelukkig dat hij bij ons huwelijk aanwezig was.”

Emotioneel betoog

Gosschalk kwam eind vorig jaar in opspraak. Acteurs beschuldigden hem van seksueel wangedrag. De castingdirecteur legde daarop zijn werk neer en droeg zijn aandelen in castingbureau Kemna Casting, waar hij mede-eigenaar van was, over aan de zittende directie. Hij maakte veel succesvolle films, tv-series en theaterproducties.

Katja Schuurman (42) nam het in een emotioneel betoog meteen al op voor Gosschalk. De actrice, die al twintig jaar goed bevriend is met de regisseur, keurt zijn gedrag absoluut niet goed, maar vindt wel dat dat slechts een deel van zijn karakter is. ,,Hij is ook lief, warm en geestig.’' 

Volledig scherm
Foto van huwelijk Katja en Freek. © ANP

Poll

Wie gaat The Voice of Holland winnen?

Wie gaat The Voice of Holland winnen?

  • Stef (9%)
  • Daphne (6%)
  • Sophia (48%)
  • Emma (36%)
13027 stemmen