Volledig scherm
Job Gosschalk. © ANP Kippa

Job Gosschalk twijfelt over oppakken oude werk nu hij niet wordt vervolgd

Job Gosschalk kan opgelucht adem halen. Het Openbaar Ministerie heeft besloten dat de oud-castingdirecteur niet wordt vervolgd. In het najaar van 2017 beklaagden veel acteurs zich over seksueel grensoverschrijdend gedrag van Gosschalk, maar slechts één daarvan deed aangifte. Die zaak komt dus niet voor.

Afgelopen week lieten de advocaten van de beschuldiger (Richard Korver) en Gosschalk (Gerard Spong) al weten dat partijen na bemiddeling tot overeenstemming zijn gekomen. Uit de gezamenlijke verklaring: ,,Zij hebben over en weer de gelegenheid gehad hun visie op de gebeurtenissen te geven en hebben van elkaar gehoord hoe ieder deze beleefd heeft. Daarbij zijn waar mogelijk vragen beantwoord en aannames weggenomen.” Kortom: zaak afgedaan.

Het Openbaar Ministerie ging in die gedachte mee. Gosschalks advocaat Spong omschreef dat vanochtend als ‘in de lijn der verwachting’. ,,Eind goed, al goed‘’, reageerde hij namens Gosschalk op het besluit de zaak te seponeren. ,,Al is mijn cliënt persoonlijk heel zwaar beschadigd in deze zaak. Hij is vier bedrijven en zijn baan kwijt, heeft zijn huis moeten verkopen en heeft een storm aan publiciteit over zich heen gekregen.‘’

Volgens Spong voelt Gosschalk ook nu nog ‘volstrekt geen behoefte’ om naar buiten de treden met een interview. ,,Ik heb geen glazen bol en weet niet hoe hij er over twee maanden over denkt, maar op dit moment is het antwoord duidelijk nee.‘’ 

Of Gosschalk na deze juridische procedure zijn oude werk in de castingwereld weer wil oppakken, is onzeker. ,,Hij beraadt zich op zijn toekomst, dat kan variëren van het bestieren van een eenvoudig theehuisje ergens aan de Middellandse Zee tot zijn oude werk‘’, besluit Spong.

Poll

Wie moet Expeditie Robinson winnen?

Wie moet Expeditie Robinson winnen?

  • Eva Cleven (22%)
  • Hugo Kennis (61%)
  • Shary-An Nivillac (17%)
12196 stemmen