Volledig scherm
De torenspits van het bouwwerk is gesneuveld. © REUTERS

Jochem Myjer: Brand in Notre-Dame zo heftig, ik heb er pijn in mijn buik van

De uitslaande brand in de wereldberoemde kathedraal Notre-Dame hakt er flink in bij Jochem Myjer. De Leidse cabaretier was afgelopen zomer nog zo onder de indruk van het bouwwerk toen hij er tijdens een hardlooprondje een filmpje maakte. Myjer zegt buikpijn te hebben van de recente beelden waarin te zien is hoe de torenspits instortte.

,,Heftig hoor!’’, aldus Myjer bij zijn opnames bij de Notre-Dame. ,,Heftig hoor! Iconisch gebouw. Pijn in mijn buik van! Afgelopen zomer liep ik er nog langs en was ik er weer zo onder de indruk van...’’

Ook de Rotterdamse stylist Fred van Leer staat stil bij de brand. ,,RIP Notre Dame’’, laat hij kort weten bij een foto waarop de vlammen uit het dak slaan. Zanger Charly Luske vraagt zich af wat er toch allemaal aan de hand is.

De gotische kerk de Notre-Dame is een van de drukst bezochte bezienswaardigheden in Frankrijk. Volgens de eerste berichten kan het vuur zijn ontstaan bij renovatiewerkzaamheden. Er zijn honderden brandweermannen gemobiliseerd om de brand te bestrijden.

Heftig hoor! Iconisch gebouw. Pijn in mijn buik van! Afgelopen zomer liep ik er nog langs en was ik er weer zo onder de indruk van... 😥 #notredame #paris #notredamecathedral

618 Likes, 19 Comments - Jochem Myjer (@jochemmyjer) on Instagram: "Heftig hoor! Iconisch gebouw. Pijn in mijn buik van! Afgelopen zomer liep ik er nog langs en was ik..."

Poll

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

  • Eens, een scheve schaats is niet te vergeven. (56%)
  • Oneens, zo'n uitstapje kan je samen overwinnen. (44%)
12201 stemmen