Volledig scherm
Cabaretier Jochem Myjer © ANP Kippa

Jochem Myjer speelt 36 shows in Carré

Cabaretier Jochem Myjer (41) gaat de succesvolle tournee van zijn lyrisch ontvangen vijfde voorstelling Adem in, Adem uit volgend jaar afsluiten met een reeks van 36 shows in Koninklijk Theater Carré. ,,Waarom Carré? Omdat het mijn lievelingszaal is. Omdat Carré alles heeft wat theater moet uitstralen."

Myjer wordt naar eigen zeggen elke dag geconfronteerd met de vraag: 'Wanneer kan ik eindelijk eens kaarten kopen voor je show.' ,,Ik tour altijd zo lang mogelijk met één show zodat ik zo veel mogelijk fans kan bedienen. Ik reis door het hele land. Maar dan nog schijnt het moeilijk te zijn om aan kaartjes te komen. Daarnaast zit ik ook met fysieke beperkingen sinds 2011 waardoor ik maar drie dagen in de week kan spelen."

Normaal eindigt hij zijn tour in grote steden, om zoveel mogelijk mensen te bedienen.  ,,Dat heb ik nu ook al gedaan. Maar ik had het gevoel dat we nu eenmalig een keer wat extra moesten doen om zo veel mogelijk mensen een kans te geven. In samenwerking met Carré en mijn management Hekwerk hebben we iets brutaals besloten. Dat ik op het einde van de tour een hele lange serie in Carré mag doen met deze show ‘adem in , adem uit’."

Dus stapt Myjer in de voetsporen van zijn grote cabarethelden. ,,Waarom Carré? Omdat het mijn lievelingszaal is. Omdat Carré alles heeft wat theater moet uitstralen. Omdat het centraal is. Omdat je het kan combineren met een dagje Amsterdam. Omdat het een Theater is die van heel Nederland is en niet alleen van Amsterdam. En ook omdat het een hele mooie en grote zaal is."

Woekerprijzen

Maar bovenal doet hij het zodat er nu eens echt heel veel kaarten vrijkomen. ,,Meer dan ooit. En vanwege mijn samenwerking met Guts ( die doorverkopen en woekerprijzen voor mijn kaarten onmogelijk maakt) heb ik nu eindelijk de mogelijkheid om een keer 6 kaarten per persoon aan te bieden zodat families met drie of vier kinderen ook kunnen komen. Of als opa en oma ook meewillen!"

Het is de eerste keer dat Myjer zo lang in Carré staat. De voorstellingen staan gepland tussen half januari en eind mei 2019. Het gaat om een aantal blokken tussen de al geplande voorstellingen in Utrecht, Apeldoorn en Rotterdam in.

Adem in, Adem uit is een hartstochtelijke liefdesverklaring aan de Nederlandse natuur en Texel, het favoriete Waddeneiland van de cabaretier, in het bijzonder. De show werd onlangs genomineerd voor de Poelifinario 2018, de belangrijkste cabaretprijs in Nederland.

De verkoop van de 36 shows gaat zaterdag 22 september van start. Per persoon kunnen zes kaarten worden verkocht.

Lieve vrienden/vriendinnen/fans/mede-mafklappers en/of mede-chaoten Bij Linda's zomerweek mocht ik het eindelijk onthullen. Elke dag word ik er mee geconfronteerd: 'Wanneer kan ik eindelijk eens kaarten kopen voor je show' 'Ik ben altijd te laat' en 'heb je nog een goede tip om aan kaarten te komen'. Ik tour altijd zo lang mogelijk met één show zodat ik zo veel mogelijk fans kan bedienen. Ik reis door het hele land. Maar dan nog schijnt het moeilijk te zijn om aan kaartjes te komen. Daarnaast zit ik ook met fysieke beperkingen sinds 2011 waardoor ik maar drie dagen in de week kan spelen! Nu eindig ik vaak mijn tour met een serie in de grotere zalen als Rotterdam, Groningen, Breda, Apeldoorn, Den Haag en Amsterdam om meer mensen te bedienen. Dat heb ik nu ook al gedaan. Maar ik had het gevoel dat we nu eenmalig een keer wat extra moesten doen om zo veel mogelijk mensen een kans te geven. In samenwerking met Carré en mijn management Hekwerk hebben we iets brutaals besloten. Dat ik op het einde van de tour een hele lange serie in Carré mag doen met deze show 'adem in , adem uit' . In de traditie van mijn grote cabarethelden. Maar dan ook echt een hele lange serie. Maandenlang. Waarom Carré? Omdat het mijn lievelingszaal is. Omdat Carré alles heeft wat theater moet uitstralen. Omdat het centraal is. Omdat je het kan combineren met een dagje Amsterdam. Omdat het een Theater is die van heel Nederland is en niet alleen van Amsterdam. En ook omdat het een hele mooie en grote zaal is. Zodat er nu eens echt heel veel kaarten vrijkomen. Meer dan ooit. En vanwege mijn samenwerking met Guts ( die doorverkopen en woekerprijzen voor mijn kaarten onmogelijk maakt) heb ik nu eindelijk de mogelijkheid om een keer 6 kaarten per persoon aan te bieden zodat families met drie of vier kinderen ook kunnen komen. Of als opa en oma ook meewillen! ;) Ik kijk er zo ontzettend naar uit! Online Kaartverkoop begint op 22 september om 10.00! Hoop jullie in Carré te zien liefs jochem

7,776 Likes, 713 Comments - Jochem Myjer (@jochemmyjer) on Instagram: "Lieve vrienden/vriendinnen/fans/mede-mafklappers en/of mede-chaoten Bij Linda's zomerweek mocht ik..."