Volledig scherm
Johan Derksen. © ANP Kippa

Johan Derksen fileert eigen werkgever RTL: Het is gewoon slecht

Johan Derksen heeft vanavond in Voetbal Inside keihard uitgehaald naar zijn eigen werkgever RTL. Hij heeft de column van Angela de Jong op deze site gelezen, waarin zij de huidige gang van zaken bij RTL 4 bekritiseerde. De voetbalanalist noemde onder meer zenderbaas Erland Galjaard 'kinderachtig' en de programmering van de zender 'gewoon slecht'.

Volledig scherm
Ronald Molendijk. © ANP

Johan Derksen moest vanavond in Voetbal Inside bekennen niet alle wedstrijden in de KNVB-beker te hebben gekeken. Reden? Na het rumoer die over RTL was ontstaan, wilde hij zien wat er op de hoofdzender te zien was. ,,Angela de Jong had een werkelijk vernietigende column geschreven over het niveau van de programma’s van RTL, waar geen speld tussen te krijgen was. En toen ik gekeken had, dacht ik: Ja ik begrijp waarom die mevrouw dat geschreven heeft. Het is gewoon slecht."

Daarop probeerde presentator Wilfred Genee in te grijpen: ,,Het gaat wel heel ver om dat meteen zo te stellen." Derksen gaat onverstoorbaar door: ,,Het heeft met smaak te maken. Ik zit net naar de tv te kijken. Vanavond op RTL4: Humberto en daarna Nick en Simon. Nou dan ga ik nog liever naaktzwemmen in het bos. Ik heb die muziekquiz van Humberto gezien. Die mevrouw schreef dat Humberto niet echt is, nou dat klopt! Alles is gemaakt aan die man. En al die bekende Nederlanders die daar aanschuiven, die zijn met hetzelfde sop overgoten en zitten zich ook aan te stellen. Het zijn volwassen mensen die zich gedragen als kleuters."

Vervolgens richt hij zijn pijlen op de aanwezigheid van Ronald Molendijk bij RTL Boulevard. ,,Zit ik mij weken te ergeren aan een geweldige lul in RTL Boulevard en dan lees ik in de krant dat hij er zit omdat hij een boezemvriend is van de zenderbaas van RTL4. Als dat je reden is! Wilfred, jij zit hier toch ook niet omdat jij de boezemvriend bent van de baas van RTL?"

Erland Galjaard

Volledig scherm
RTL-baas Erland Galjaard. © Dijkstra bv

Tafelgast Johan Boskamp probeert de situatie te redden met een grap. ,,Mag ik wat vragen? Hebben jullie je contract al verlengd?" Genee vult lachend aan: ,,Hebben wij een andere aanbieding of wat is dit?" Derksen countert: ,,Je moet altijd eerlijk zijn. Daar heb ik al vaak mijn eigen glazen mee ingegooid, maar je moet geloofwaardig blijven."

Dan richt de besnorde criticus zijn pijlen op zenderbaas Erland Galjaard. ,,Weet je wat ik nog het ergste vind. Het zijn mediabedrijven hè. Als de prijzen uitgedeeld worden, dan rollen ze over elkaar heen om de prijzen in ontvangst te nemen. Maar als de directeur van RTL 4 één keer kritiek krijgt in het AD geeft hij geen commentaar. Want dan is meneer op zijn teentjes getrapt. Oh, wat onvolwassen van iemand die een mediabedrijf runt."

Genee tracht daarna het onderwerp weer terug te krijgen op het bekervoetbal. Derksen kan nog met een kwinkslag opmerken: ,,Maar ik moet wel zeggen als RTL 4 ons wil hebben, staan we daar niet afwijzend tegenover." 

Poll

Wie gaat The Voice of Holland winnen?

Wie gaat The Voice of Holland winnen?

  • Stef (8%)
  • Daphne (6%)
  • Sophia (51%)
  • Emma (35%)
8218 stemmen