Volledig scherm
Johan Derksen, nu nog zelf rokend achter het stuur © Nick Boshuijer

Johan Derksen krijgt bij Talpa rokende chauffeur

VideoJohan Derksen (69) heeft bij zijn nieuwe werkgever Talpa TV afgedwongen dat hij een chauffeur krijgt. De analyticus van Voetbal Inside hoeft daardoor straks niet meer zelf vanuit Grolloo heen weer naar de studio in Hilversum te rijden. Derksen reed tot nu toe zelf minimaal twee dagen per week 350 kilometer. 

In het nieuwe seizoen verhuizen Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee van RTL 7 naar Veronica, dat was een mooi moment om een chauffeur als onderdeel van de onderhandelingen op te voeren. ,,Het heen en weer rijden ging me steeds meer tegenstaan”, stelt Derksen, die sinds een jaar in Drenthe woont. ,,Het was een van mijn voorwaarden om over te stappen naar Talpa. Een chauffeur is niet ongebruikelijk in Hilversum, maar ik wilde dat nooit. Vond dat een beetje patserig. Maar als je elke keer zelf moet rijden, vaak ook 's avonds laat, dan heb je af en toe wel moeite om wakker te blijven.”

Het staat nog niet zwart op wit, maar Derksen opteert voor een rokende chauffeur. Zoals bekend steekt de voormalige hoofdredacteur van Voetbal International graag een sigaartje op. ,,Meestal werk ik er vier weg van huis tot Hilversum”, zei Derksen eerder dit seizoen. ,,Ik denk trouwens dat ik het nog ga meemaken. Dat de afdeling betutteling van politiek Den Haag met de maatregel komt dat er in de auto niet meer gerookt kan worden. Dat je dan een bekeuring krijgt.”

Dus de boodschap voor nu is helder. ,,Ja, ik moet wel een rokende chauffeur hebben, maar die zal er toch wel te vinden zijn?”

poll

Wie wint The Voice Kids 2019?

Wie wint The Voice Kids 2019?

  • Sezina Steur (22%)
  • Silver Metz (41%)
  • Ralph Moerman (7%)
  • Robin Tinge (30%)
914 stemmen