Volledig scherm
Johan Derksen © ANP Kippa

Johan Derksen mag na zware val van trap morgen naar huis: ‘Ik herinner me niks’

Johan Derksen mag morgen het ziekenhuis verlaten. Het gaat naar omstandigheden goed met de vaste analist van Veronica Inside

,,Ik ben wel geschrokken, maar kan mij er niets meer van herinneren’’, vertelde Johan vanochtend vanuit zijn ziekenhuisbed aan Veronica Inside. Op Twitter bedankte zijn dochter Marieke iedereen voor de vele steunbetuigingen die de familie heeft gekregen. ‘Super lief en tamelijk bizar', noemde ze het.

De 70-jarige Derksen viel dinsdag toen hij ‘s nachts naar het toilet moest. Hij nam de verkeerde deur en viel voorover van de trap naar beneden. Derksen was een tijdje buiten bewustzijn voordat hij met een ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht.

Voor Derksen en zijn dochter rakelt de val van de trap veel herinneringen op. Derksens eerste vrouw, de moeder van Marieke, raakte bewusteloos na een val van de trap en overleed later aan de gevolgen daarvan.

Vervangen

Door de val ontbreekt Derksen morgenavond voor het eerst in vijftien jaar aan de tafel van Veronica Inside. Jan Boskamp vervangt hem. ,,Hij kan even niet in beeld, want zijn ene oog zit dicht. Het is boven zijn oog gehecht en hij heeft allerlei botbreuken,’’ liet Wilfred Genee gisteren al weten. Ook voor een telefoontje in de radio-uitzending van Genee was Derksen er te slecht aan toe. ,,Het was absoluut niet mogelijk.'' 

Wij reden eind 2017 met Johan mee naar Hilversum:

Poll

Wie gaat The Voice of Holland winnen?

Wie gaat The Voice of Holland winnen?

  • Stef (10%)
  • Daphne (6%)
  • Sophia (49%)
  • Emma (34%)
15388 stemmen