Volledig scherm
© ANP

Johan Vlemmix wil Te land, ter zee en in de lucht terug op televisie

Als het aan Johan Vlemmix ligt keert het tv-programma Te land, ter zee en in de lucht terug op op televisie. Hij is daarvoor een petitie gestart. De zanger en entertainer was zelf honderd keer als deelnemer te zien in de show. Later werd hij gastpresentator en jurylid van het legendarische programma.

,,Ik vind het heel belangrijk dat het weer terugkomt. De NPO wil natuurlijk minder amusement op de televisie, maar dat is dit programma niet alleen. Het is een stukje volkscultuur’’, legt hij uit. Volgens Vlemmix zit ook het Nederlandse televisiepubliek te wachten op een terugkeer van het voormalige TROS-programma, dat tussen 1971 en 2011 veertig jaar te zien was. ,,Nog elke dag komen mensen op me af en door het hele land worden ervan afgeleide spellen georganiseerd.’’

Volledig scherm
© Freekje Groenemans | ANP

In Te land, ter zee en in de lucht stonden mensen centraal die met zelfgemaakte auto’s, boten, vliegtuigen en andere vervoersmiddelen een poging deden een parcours af te leggen, dat meestal ergens in Nederland opgebouwd stond. Onder andere Bert Kuizenga en Ron Boszhard presenteerden het programma.

De petitie is inmiddels door tientallen mensen ondertekend, Vlemmix hoopt dat het er in ieder geval 20.000 worden. Hiermee gaat hij dan langs bij de NPO en bij de Tweede Kamer. ,,Ik hoop natuurlijk dat het bij AVROTROS komt, maar het programma komt sowieso weer terug op televisie. Als het niet bij de AVROTROS is dan wel bij de regionale of commerciële omroep.’’

Komend weekend organiseert Vlemmix ook een reünie voor alle oud-medewerkers en oud-deelnemers bij zijn villa in Eindhoven. Dan komen er ,,zeker een paar honderd’’ mensen bij elkaar.

Volledig scherm
© ANP

Poll

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

  • Eens, een scheve schaats is niet te vergeven. (57%)
  • Oneens, zo'n uitstapje kan je samen overwinnen. (43%)
14823 stemmen