Volledig scherm
John de Mol. © ANP Kippa

John de Mol en ITV eerder dan gepland uit elkaar

ITV Studios en John de Mol gaan vroegtijdig uit elkaar. Dat bevestigt een woordvoerder van Talpa Media aan deze site. Als onderdeel van de overname van Talpa Media door ITV zou De Mol ook de komende drie jaar nog aan het bedrijf verbonden zijn, maar hij heeft besloten zich te focussen op zijn eigen bedrijf Talpa Network, waar onder meer SBS 6 en Radio 538 onder vallen.

Talpa Media is de creatieve onderneming van John de Mol waar bijvoorbeeld The Voice werd bedacht, maar ook I Love My Country (Ik hou van Holland). In 2015 trok de Britse televisiezender ITV de knip om het bedrijf voor 500 miljoen euro in te lijven. John de Mol bleef creatief betrokken. Er werd afgesproken dat dit bedrag met 800 miljoen euro verhoogd kon worden met goede prestaties van het bedrijf de komende acht jaar. Op de vraag of De Mol door het eerder stopzetten van de samenwerking een bedrag misloopt, wil de woordvoerder van Talpa Media niet ingaan.

In een verklaring reageert ITV: ‘We hebben genoten van de samenwerking met John de Mol, sinds de acquisitie van Talpa Media in 2015. We wensen John alle goeds en hopen in de toekomst opnieuw samen te werken bij het bedenken van formats.’ Het bedrijf geeft aan een ‘first look agreement’ te hebben, wat inhoudt dat De Mol zijn formats als eerste bij de zender zal aanbieden. Talpa en ITV geven aan in de komende weken meer details naar buiten te brengen over het stoppen van de samenwerking.

  1. Vlaamse Dancing with the Stars met Jan Kooijman onder vuur: kijkers boos over uitslag

    Vlaamse Dancing with the Stars met Jan Kooijman onder vuur: kijkers boos over uitslag

    Er is online commotie ontstaan over de afgelopen uitzending van de Vlaamse variant op Dancing with the Stars. Via sociale media laten verschillende kijkers weten dat ze niet te spreken zijn over de uitslag van de wedstrijd en kwade opzet vermoeden. Zo moest Evy Gruyaert zondag de show verlaten, hoewel ze aardige punten kreeg van de jury. Via een lang bericht op Instagram reageert Jan Kooijman (38) nu op alle opschudding.
  2. Dit meisje (6) wordt het ‘mooiste kind ter wereld’ genoemd: ‘Ik ben sprakeloos’

    Dit meisje (6) wordt het ‘mooiste kind ter wereld’ genoemd: ‘Ik ben sprakeloos’

    Het leven van een 6-jarig Russisch meisje is in korte tijd volledig veranderd. Alina Yakupova werd door haar volgers uitgeroepen tot ‘mooiste kind ter wereld’, waarna diverse media het verhaal oppikten. Het resultaat laat zich raden: Yakupova wist in geen tijd meer dan 22.000 volgers te verzamelen op Instagram en intussen is ze vastberaden door te groeien tot één van de meest gevraagde kindmodellen ter wereld.