Volledig scherm
© ANP Kippa

John de Mol haalt Voetbal Inside-trio Derksen, Gijp en Genee weg bij RTL

VideoWilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen vertrekken deze zomer bij RTL. Het trio verbindt zich voor vier jaar aan Talpa TV, het bedrijf van John de Mol. Voetbal Inside zal vanaf komend seizoen op dezelfde dagen en tijdstippen te zien zijn bij Veronica, maar dan hoogstwaarschijnlijk onder een andere naam.

Met het vertrek van de drie verliest RTL één van zijn grootste kijkcijferkanonnen. Op RTL7 trekt Voetbal Inside op maandag gemiddeld tussen de 700.000 en 800.000 kijkers, op vrijdag zijn dat er vaak een half miljoen. 

Overigens bestaat er een kans dat Genee, Van der Gijp en Derksen deze zomer nog wel te zien zijn bij RTL. De drie staan dan nog onder contract bij de zender waarmee zij in onderhandeling zijn over een voetbaltalkshow tijdens het WK voetbal dat van 14 juni tot en met 15 juli wordt gehouden in Rusland. Dit voetbalprogramma zou op RTL4 worden uitgezonden.

Roerige tijden

RTL laat in een reactie weten dat Genee, Derksen en Van der Gijp jarenlang een 'grote en succesvolle bijdrage hebben geleverd' aan de opbouw van RTL 7. ,,We hebben veel met ze meegemaakt, goede tijden en af toe ook roerige tijden. Nu maken ze gezamenlijk de transfer naar Talpa, we wensen ze veel succes.''

Met de overstap van het trio maakt mediatycoon De Mol vandaag zijn tweede slag. Vanochtend werd bekend dat Talpa Network het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) heeft gekocht.

Poll

Derksen, Van der Gijp en Genee naar Talpa

  • Ik ga kijken! (82%)
  • Ik ga niet mee (18%)
69537 stemmen

Kijk hier waarom Derksen eerder nog twijfelde om door te gaan met Voetbal Inside: 

RTL Late Night on Twitter

John de Mol haalt @VoetbalInside trio Derksen, Gijp en Genee weg bij RTL. RTL geeft voor het eerst een reactie op het nieuws in RTL Late Night. #RTLLN @RTL4 https://t.co/hlnEFBUMkL