Volledig scherm
© Photo News

John de Mol koopt Champions League voetbal

Voetballiefhebbers kunnen gerust zijn: Messi, Ronaldo, Neymar, ze zijn straks ‘gewoon’ weer te zien op de Nederlandse televisie. Het Talpa TV van John de Mol koopt de rechten van het Champions League-voetbal, het meest prestigieuze voetbaltoernooi ter wereld. De onderhandelingen over een nieuw driejarig contract zijn nagenoeg afgerond.

Champions League-voetbal zal op Veronica te zien zijn. Het is niet bekend hoeveel Talpa betaalt voor de rechten. Lange tijd was het onzeker of de wedstrijden van het miljoenenbal überhaupt op het open kanaal zouden komen. De eerste biedingprocedure leidde in december vorig jaar tot niets. Team Marketing, dat namens de Europese voetbalbond (UEFA) de voetbalrechten verhandelt, kreeg te lage biedingen. Ook de daaropvolgende onderhandelingen verliepen moeizaam. Voor de rechten van de Champions League werd in het verleden tussen de 17 en 25 miljoen euro betaald, maar die bedragen gelden niet meer.

Reden: de animo voor Champions League-voetbal nam af, zowel bij de kijker als de televisiezender. Het is nog maar de vraag of er een Nederlandse club meedoet aan het hoofdtoernooi. Door de matige prestaties van de laatste jaren is Nederland dat directe ticket kwijtgeraakt. Vanaf het seizoen 2018-2019 stroomt de kampioen in de derde voorronde in en moet vervolgens ook nog de play-offs overleefd worden om aan het miljoenenbal mee te doen. Een monsterklus. Desondanks ziet John de Mol heil in het toernooi waarvan op 26 mei de finale wordt gespeeld tussen Real Madrid en Liverpool.

Dat het toernooi bij Veronica komt, is goed nieuws voor de heren van Voetbal Inside. Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp stappen na de zomer over met hun programma van RTL naar het Talpa van John de Mol. Zij analyseerden de laatste jaren altijd de Europa League, het tweede toernooi van Europa. Zij kunnen nu aan de slag als analytici van de Champions League. ,,Iets waar René al jaren van droomt”, stelde Wilfred Genee eerder dit jaar.  Afgelopen jaargang was er veel kritiek op de opzet van het Champions League-programma op Veronica met gasten die niet uit de voetballerij komen. Dat is met de komst met Genee, Derksen  en Van der Gijp komende jaren anders. 

Het ligt overigens in de lijn der verwachting dat RTL de rechten koopt van de Europa League. ,,RTL vindt het belangrijk dat de rechten worden behouden voor het open net, wij zijn nog in gesprek, we willen een reëel bedrag daarvoor betalen, als er nieuws is laten we het weten", aldus een woordvoerder van RTL.

Volledig scherm
Virgil van Dijk speelt namens Liverpool de finale van de Champions League. © Photo News

poll

Welke reclame wint de Gouden Loeki 2018?

Welke reclame wint de Gouden Loeki 2018?

  • Lidl (19%)
  • AH (4%)
  • Jumbo (31%)
  • Plus (12%)
  • Calvé pindakaas (7%)
  • Heineken (3%)
  • Staatsloterij (16%)
  • Dierenbescherming (5%)
  • Nationaal Comité 4 en 5 mei (2%)
  • McDonald's (2%)
28914 stemmen