Volledig scherm
© anp

John de Mol rijkste BN'er met vermogen van 2,5 miljard euro

Mediamagnaat John de Mol (61) is wederom de hoogst genoteerde BN'er in de lijst van Nederlandse rijken. Volgens de Quote 500 staat de Mol op de vierde plek in de lijst met een geschat vermogen van maar liefst 2,5 miljard euro. Het zakenblad heeft dit jaar een top duizend gemaakt vanwege het twintigjarig jubileum.

De Mol is niet de enige bekende Nederlander die het goed doet. Theaterproducent Joop van den Ende staat op de negende plaats met een kapitaal van 1,5 miljard. De wereldberoemde dj Tiësto staat op 240 met 100 miljoen en zijn collega-dj Armin van Buuren moet het doen met een vermogen van 36 miljoen op plaats 719. Het zusje van de media-tycoon, Linda de Mol, wordt geschat op 34 miljoen.

Randstad-oprichter Frits Goldschmeding behoudt zijn eerste plek met 3,5 miljard euro. En dat terwijl hij in een jaar tijd een kwart van zijn vermogen verloor. Rijkste Nederlander in het buitenland is Charlene de Carvalho-Heineken, die 11 miljard euro op haar bankrekening heeft staan. De rijkste familie is de C&A-familie Brenninkmeijer, die gezamenlijk 21 miljard bezit.

  1. Miljuschka reageert op plussize-ophef: ‘Dames, show alles wat je hebt’

    Miljuschka reageert op plussize-op­hef: ‘Dames, show alles wat je hebt’

    Miljuschka Witzenhausen(34) heeft gisteren in een openhartig bericht gereageerd op de ophef die is ontstaan nadat ze zichzelf een plussize-model noemde. De bak-koningin vindt het zelf ook maar vreemd dat dames met maat 40 al als ‘vol’ worden gezien. Toch hoopt ze dat haar volgers zich niet gek laten maken door dat gegeven. ‘In dat pashokje zijn we allemaal gelijk en valt er niks op te poetsen, terwijl er op de muur de perfecte influencer prijkt.’
  2. Daniel ‘Harry Potter’ Radcliffe in tranen na lezen zelfmoordbriefje overgrootvader

    Daniel ‘Harry Potter’ Radcliffe in tranen na lezen zelfmoord­brief­je overgroot­va­der

    Daniel Radcliffe is in tranen uitgebarsten tijdens het lezen van het zelfmoordbriefje van zijn overgrootvader. Het papiertje werd de Harry Potter-acteur voorgeschoteld tijdens het BBC-programma Who Do You Think You Are?, dat de roots van de gasten onderzoekt. Radcliffes overgrootvader kwam een grote roof op zijn juwelenwinkel niet meer te boven, helemaal toen de man werd beschuldigd van het willen oplichten van de verzekering, omdat ,,Joden dat wel vaker doen’’.