Volledig scherm
© anp

John de Mol rijkste BN'er met vermogen van 2,5 miljard euro

Mediamagnaat John de Mol (61) is wederom de hoogst genoteerde BN'er in de lijst van Nederlandse rijken. Volgens de Quote 500 staat de Mol op de vierde plek in de lijst met een geschat vermogen van maar liefst 2,5 miljard euro. Het zakenblad heeft dit jaar een top duizend gemaakt vanwege het twintigjarig jubileum.

De Mol is niet de enige bekende Nederlander die het goed doet. Theaterproducent Joop van den Ende staat op de negende plaats met een kapitaal van 1,5 miljard. De wereldberoemde dj Tiësto staat op 240 met 100 miljoen en zijn collega-dj Armin van Buuren moet het doen met een vermogen van 36 miljoen op plaats 719. Het zusje van de media-tycoon, Linda de Mol, wordt geschat op 34 miljoen.

Randstad-oprichter Frits Goldschmeding behoudt zijn eerste plek met 3,5 miljard euro. En dat terwijl hij in een jaar tijd een kwart van zijn vermogen verloor. Rijkste Nederlander in het buitenland is Charlene de Carvalho-Heineken, die 11 miljard euro op haar bankrekening heeft staan. De rijkste familie is de C&A-familie Brenninkmeijer, die gezamenlijk 21 miljard bezit.