The Voice of Holland is het paradepaardje van RTL 4. John de Mol zou zijn format graag naar SBS 6 halen.
Volledig scherm
The Voice of Holland is het paradepaardje van RTL 4. John de Mol zou zijn format graag naar SBS 6 halen. © ANP Kippa

John de Mol wil The Voice bij RTL weghalen

John de Mol (63) is bezig om The Voice of Holland weg te halen bij RTL 4 en onder te brengen bij Talpa, onder meer eigenaar van de televisiezenders SBS 6, Veronica en Net 5. Dat zei de mediamagnaat vanavond bij Pauw. 

John de Mol
Volledig scherm
John de Mol © ANP Kippa

,,Ik zou The Voice graag willen meenemen”, stelde De Mol die via advocaten onderhandelt met RTL. ,,Of het ook echt kan? Ik denk dat je dat moet vragen aan de 44 advocaten van RTL en Talpa die daar nu over aan het praten zijn. Het is een juridische discussie met RTL.”

The Voice, een concept van John de Mols Talpa Productions, is al jarenlang het paradepaardje van RTL met een miljoenenpubliek. Verlies van dit programma zou een zware slag betekenen voor RTL, omdat het ook afgeleide programma’s heeft als The Voice Kids en The Voice Senior. Bovendien kaapte De Mol dit jaar al het succesvolle It Takes 2 weg bij RTL. Dat programma is in het nieuwe jaar bij SBS 6 te zien.

De Mol gaf toe dat het slecht gaat met SBS 6, dat een zender moet worden ‘tussen NPO 1 en RTL 4’. Hij wil daar ‘twee tot drie jaar voor uittrekken’. De Mol haalde dit jaar zoon Johnny, Gordon en het voetbalpraatprogramma van Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen naar Talpa. Nieuwe transfers komen er aan, stelde De Mol. ,,Ik denk dat we volgend jaar met nog één of twee verrassingen komen.” Of zus Linda daar bij zit, wilde hij nog niet zeggen. ,,Het zou kunnen, maar dat zouden ook anderen kunnen zijn. Er zijn meer mensen die iets kunnen.”

Nieuw! Luister nu naar de AD Media Podcast waarin onze mediadeskundigen (Angela de Jong, Dennis Jansen, Gudo Tienhooven en Alexander van Eenennaam) de meest opvallende mediafragmenten van 2018 bespreken (Abonneer je hier via iTunes of luister op Spotify)