Volledig scherm
Johnny Hallyday in 2009. © REUTERS

Johnny Hallyday - de Franse Elvis Presley - overleden

De Franse zanger Johnny Hallyday is op 74-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn vrouw Laeticia in de nacht van dinsdag op woensdag tegen persbureau AFP gezegd. Hallyday maakte eerder dit jaar bekend dat hij longkanker had.

Volledig scherm
Johnny en zijn vrouw Laeticia. © REUTERS

Het Franse antwoord op Elvis Presley was de bekendste rockzanger in Frankrijk. Volgens AFP verkocht Hallyday meer dan 100 miljoen albums, ook al werd hij in het buitenland niet serieus genomen. De zanger werd Johnny genoemd en verscheen vaak in leren jasjes. Eind jaren vijftig brak hij met de Franse traditionele chansons door Franstalige rock te brengen.

Hallyday werd in 1943 geboren onder de naam Jean-Philippe Smet. Hij trouwde vijf keer, waarvan twee keer met dezelfde vrouw. In een verklaring schrijft zijn 42-jarige weduwe: 'Hij heeft ons vannacht verlaten, zoals hij heeft geleefd: dapper en waardig.' De zanger verbleef de afgelopen weken in een ziekenhuis met ademhalingsproblemen.

'Hij heeft zijn hele leven voor zijn fans geleefd die van hem hielden en hem adoreerden', aldus zijn Laeticia Hallyday. De Franse regering reageerde meteen op het nieuws: 'We hebben allemaal iets van Johnny in ons.'

 1. Thomas van der Vlugt wint AD-award op YouTube-festival VEED
  prijzenregen

  Thomas van der Vlugt wint AD-award op You­Tu­be-fes­ti­val VEED

  De Nederlandse YouTube-ster Thomas van der Vlugt (25) heeft vandaag op het VEED-festival in Amsterdam de AD Journalistieke Aanmoedigingsprijs gewonnen. De onderscheiding werd hem uitgereikt tijdens de VEED Awards: de Oscars van de Nederlandse YouTube industrie. Van der Vlugt kreeg de prijs (10.000 euro) vanwege de journalistieke manier waarop hij werk maakt voor het filmkanaal. Vorig jaar won Défano Holwijn.

poll

Wie moet Art opvolgen als presentator van Wie is de Mol?

Wie moet Art opvolgen als presentator van Wie is de Mol?

 • Jan Versteegh (49%)
 • Ron Boszhard (4%)
 • Olcay Gulsen (4%)
 • Margriet van der Linden (7%)
 • Rik van de Westelaken (24%)
 • Iemand anders (12%)
32788 stemmen