Volledig scherm
PREMIUM
© Joris van Bennekom

Jon van Eerd neemt risico met musical in Broadway-sfeer: ‘Onze spaarcenten gaan altijd in ons werk’

InterviewHet is voor Jon van Eerd ‘een droom die uitkomt.’ Volgend weekend gaat Charley de Musical in première, gebaseerd op Charley’s Aunt, het voor de Britten iconische toneelstuk uit de Victoriaanse tijd. ,,Ik ga terug naar de bron van de musical, naar de sfeer van West End en Broadway.”

Al eerder maakte acteur Jon van Eerd furore met een bewerking van Charley’s Aunt, het iconische toneelstuk van Brandon Thomas (1848-1914) uit 1892 - het Victoriaanse tijdperk in Groot-Brittannië, waarin ook Oscar Wilde met The importance of being Earnest en An ideal husband volle zalen trok. In 2004 was De tante van Charlie in de Nederlandse theaters te zien, maar niet nadat acteur Jon van Eerd het stuk stevig onder handen had genomen.

,,Van een van de drie studentenvrienden in Charley’s Aunt maakte ik de butler, want ik zag ook wel dat ik geen student meer kon spelen. Lachen om een man in een jurk was destijds ongetwijfeld geestig, maar er was veel meer uit te halen. Bovendien was het stuk als gevolg van de tijdgeest nogal stroperig: veel exposé, een proloog, een epiloog...”

Poll

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

  • Eens, een scheve schaats is niet te vergeven. (56%)
  • Oneens, zo'n uitstapje kan je samen overwinnen. (44%)
11611 stemmen