Bente en Maan.
Volledig scherm
Bente en Maan. © Brunopress

Jonge Nederlandse vrouwen zetten sinds 2018 muziekindustrie op zijn kop

Wéér pakt een Nederlandse vrouw de koppositie in de Nederlandse Top 40. S10 heeft met haar songfestivalinzending De Diepte het populairste liedje van het land te pakken. Het zoveelste teken dat jonge Nederlandse vrouwen die zingen in de eigen taal sinds 2018 de baas zijn in de hitlijsten.

17 reacties

 • P v. Zwam

  1 maand geleden
  Dus ik dacht dat het aan m`n gehoor lag,maar de zangeressen van vandaag de dag zijn waardeloze artiesten, zonder enige goede zangopleiding,geholpen door producers die zelf geen ballen verstand van muziek hebben.Geef mij maar de tijd van toen waar artiesten goede begeleiding kregen,en we top producers hadden zoals van Jack Bulterman Rini Geveke Tony Vos lion Swaab Hans van Hemert zij hebben atriesten gevormd,,en die een hele lange carriere genoten, en sommige nog steeds !
 • Van Rossem

  1 maand geleden
  @Peter de http://jong.De bietenbouwers hadden ook een hit in 1955.Wat een kul met je dromen zijn bedrog.Toen had je ook meiden hits.Ria valk,anneke grönloh, corry brokken ook allemaal toppertjes.
 • Ria Verkuijl

  1 maand geleden
  @vanderMeer: Ook ik kon noch Meau noch S10 verstaan maar het was een kleine moeite de tekst even te googelen en zeker de moeite waard.
 • van der Meer

  1 maand geleden
  Leuk, die Nederlands zingende dames. Niet dat het uitmaakt, de meeste zijn niet te verstaan. Neem S10. Ik kon niet verstaan wat ze tijdens het songfestival precies zong. Toen ik de tekst ergens langs zag komen, vroeg ik me af waar dat over ging. Haar trieste levensverhaal kon ik er niet uithalen. Blijft het deuntje over en dat klonk mooi en blijft hangen. Mijn punt is, dat er misschien iets meer aandacht is voor de uitspraken van de Nederlandse artiesten, zodat ik mijn moerstaal kan verstaan.
 • Ryan Carvalho

  1 maand geleden
  Vroeger had je Do, Trijntje, Sita etc. In Nederland is de stap naar de top wel kleiner, zeker als je muziek maakt wat 100.000 anderen niet doen. Een bandje beginnen kan bijvoorbeeld iedereen. Daarnaast schreeuwen deze vrouwen niet bij het zingen. Als ik ergens allergisch voor ben, dan zijn het vrouwen die schreeuwen en denken dat het een mooie uithaal is. De mannelijke artiesten in Nederland ben ik zelf geen fan van.