Volledig scherm
Katja en Freek. © Brunopress/PR/fotomontage AD

Jonge topkok over relatie met Katja: Ze is een lekker chickie

De onlangs gescheiden actrice Katja Schuurman (40) is tot over haar oren verliefd op de 14 jaar jongere Amsterdamse chefkok Freek van Noortwijk. Volgens de jonge gastronomie-expert hebben hij en Katja sinds een maand stevige verkering. ,,We zijn smoorverliefd'', bevestigt hij hun prille relatie. En: ,,Dat kan ook bijna niet anders, want het is gewoon een superlief en lekker chickie''.

Volledig scherm
Thijs en Katja toen ze nog getrouwd waren. © Brunopress
Volledig scherm
Freek van Noortwijk © Facebook
Volledig scherm
Freek van Noortwijk (rechts). © Daalder

Volgens een openhartige Freek hebben hij en Katja elkaar leren kennen in zijn nieuwe restaurant Guts & Glory, dat eerder dit jaar de deuren opende aan de Utrechtsestraat in Amsterdam. Daarnaast is hij als culinaire alleskunner werkzaam bij restaurant Daalder in hartje Jordaan.

Freek (26), die nog een beetje moet wennen aan de aandacht voor zijn persoon: ,,We hebben elkaar ontmoet bij Guts & Glory waar Katja een keer kwam eten. De sfeer was op dat moment optimaal. Iedereen een goed humeur, de bediening lekker op dreef en het eten van het juiste perfectieniveau. Tsja, en toen sloeg de vonk opeens over. Het lijkt wel een modern sprookje. De kok werd verliefd op een meer dan tevreden klant en andersom''.

Aarzeling
Freek zou zijn nog jonge liefde voor de brunette het liefste van de daken schreeuwen, maar dat doet hij in samenspraak met zijn nieuwe geliefde in eerste instantie toch maar niet. Vervolgens, na enige aarzeling: ,,Ach, wat kan mij het ook schelen. Het voelt zo verdomd goed dit! Ik ben gewoon smoorverliefd. Geef me eens ongelijk. Het is toch gewoon een lekker chickie. Ze is mijn maatje. We zijn gelukkig. Verliefd en er staan wat ons betreft alleen nog maar mooie dingen te gebeuren''. Waar hij op doelt? ,,Ach, de toekomst hè. Die lacht mij en Katja toe. Heerlijk! Net als het eten hier'', zegt hij met een ietwat commerciële inslag.

Medio mei dit jaar leek er nog niets aan de hand tussen Katja en Freek. De actrice werd toen in Zuid-Afrika gespot met een onbekende man die ze naderhand betitelde als 'kortstondige vlam'. ,,Je doet eens een poging, maar het is alweer voorbij'', verklaarde ze haar vakantiedate tegenover radio-dj Giel Beelen. Weer terug in Nederland moet ze Freek van Noortwijk tegen het lijf zijn gelopen, want de jongeman met wie ze in Afrika werd gefotografeerd was in elk geval niet de chefkok die haar hart zo op hol brengt.

Thijs Römer
Katja was ruim 8 jaar getrouwd met acteur Thijs Römer. In februari kondigde het stel - ouders van dochtertje Sammie (5) - aan te gaan scheiden. De twee kwamen met een korte officiële verklaring: ,,Als geliefden zijn wij uit elkaar. Wij gaan verder als meer dan goede vrienden en als trotse ouders van onze prachtige dochter Sammie''. En: ,,In tegenstelling tot wat beweerd wordt, ligt de oorzaak van deze keuze niet bij derden. Katja woont in Uitdam, Thijs heeft een appartement in Amsterdam. Wij hopen dat er vanaf nu respectvol met deze situatie omgegaan kan worden, met het oog op onze bewegingsvrijheid en de privacy van onze dochter. Voor ons is dit niet alleen een einde, maar ook een nieuw begin samen''.

Katja en Thijs gaan nog altijd goed met elkaar om. Recent vierden ze als gezin de verjaardag van Sammie. En onlangs nog was Katja, die in het Noord-Hollandse dorp Uitdam aan het Markermeer woont, aanwezig bij de presentatie van de eerste roman van Thijs. Daar stelde een van geluk stralende Katja nog steeds veel van Thijs - die sinds kort in een appartement in de hoofdstad woont - te houden.

Katja Schuurman wilde woensdag niks zeggen over haar nieuwe relatie. Haar management hield het bij: ,,Over de privésituatie van onze cliënten doen we uit privacyoogpunt geen uitspraken''.