Volledig scherm
Blanket, Paris en Prince Jackson (vlnr). © Reuters

Jongste zoon van Michael Jackson noemt zich 'Bigi'

Blanket, de jongste zoon van de in 2009 overleden King of Pop Michael Jackson, heeft op de middelbare school waar hij zit zijn naam laten veranderen in 'Bigi'. Dat blijkt uit het jaarboek van The Buckley School in Sherman Oaks (Californië) dat werd ingezien door RadarOnline. Volgens de site schaamt de 13-jarige puber zich voor de bijnaam die hij ooit van zijn beroemde vader kreeg. Blanket betekent 'dekentje'. Bigi kan worden vertaald als 'de kleine grote'.

Volledig scherm
© EPA

Als Michael Jackson zijn kinderen meenam naar openbare gelegenheden verstopte hij hun gezichten meestal achter maskers of dekentjes. De oudste twee vonden dat oervervelend, zo zeiden ze later in interviews. Maar de jongste, die officeel Prince Michael Jackson II heet, had er naar verluidt geen problemen mee. Hij wilde alleen naar buiten als hij met iets bedekt was. Bigi doet het, aldus RadarOnline dat een foto heeft uit het schooljaarboek, goed op school. Het zou een vriendelijke, rustige jongen zijn die graag andere kinderen helpt. ,,Hij is een stuk eergieriger en kalmer dan zijn broer en zus'', zou een personeelslid van de school hebben gezegd. Wat karakter betreft zou Bigi op zijn vader lijken, terwijl zijn broer en zus meer de genen hebben van hun biologische moeder Debbie Rowe.

Michael Jackson overleed bijna zes jaar geleden aan een overdosis slaapmiddel. Hij had drie kinderen. De oudste twee, Prince (18) en Paris (17), hebben dezelfde moeder: Rowe. Wie de moeder van Bigi is, is nooit bekendgemaakt.

  1. Hoe twee doodnormale mannen als royals trouwden: ‘Zelfs Marijke Helwegen keek haar ogen uit’
    PREMIUM

    Hoe twee doodnorma­le mannen als royals trouwden: ‘Zelfs Marijke Helwegen keek haar ogen uit’

    In luxe en weelde trouwen als Willem-Alexander en Máxima of als Harry en Meghan: voor veel mensen slechts een droom, maar voor twee doodnormale, jonge mannen werd het toch echt werkelijkheid. Rotterdam was donderdag het decor van een spektakel dat zijn weerga niet kende, inclusief een koninklijke escort, elegante kostuums en een bonte verzameling van BN’ers. ,,Het was sprookjesachtig, liefdevol, heerlijk over de top, maar bovenal: perfect.”