Volledig scherm
Jort en Georgina in betere tijden © ANP

Jort Kelder gast bij man met wie Georgina vreemdging

Jort Kelder werd gisteren geconfronteerd met de man met wie zijn ex Georgina hem in 2008 bedroog. Het vreemdgaan was de druppel voor de langdurende relatie tussen de twee. Tijdens het nachtelijke gesprek in het radioprogramma 'Nooit meer Slapen' kon de gemeenschappelijke factor tussen Jort en radiopresentator Pieter van der Wielen dan ook niet onbesproken blijven. ,,Wij hebben ooit dezelfde vrouw aanbeden", begint Jort.

Volledig scherm
Pieter van der Wielen © ANP
Quote

Dus je zou wel iemands vrouw afpakken, maar dan wel in het geniep

De presentator en journalist wil met deze uitspraak meteen even 'de administratie op orde brengen' voordat hij en Pieter beginnen aan het uur durende geprek in het VPRO-radioprogramma 'Nooit Meer Slapen'. Van der Wielen ontkent het hele gebeuren niet: ,,Nou dat klinkt nog heel netjes Jort. Ik ben er gewoon ooit met je geliefde vandoor gegaan".

Overheen rijden
Jort heeft geen 'hard feelings' meer tegenover de 41-jarige VPRO-presentator, maar wil nog wel even benadrukken dat dat ooit anders is geweest. ,,Ik zei vandaag, ik ga hierheen, met die Pieter van de Wielen. Huh, daar zou je toch overheen rijden, werd er toen gezegd. Ja, dat dacht ik wel een tijdje geleden."

,,Ik vind dat iedere man het beest in zichzelf moet kunnen loslaten", vervolgt Jort het gesprek. Hoe lang is het geleden eigenlijk?". ,,160 jaar", grapt Pieter. 

Het gesprek tussen de twee mannen is vriendschappelijk. Toch wil Jort, voordat wordt overgegaan tot het daadwerkelijke onderwerp, nog graag één ding weten. ,,Heb je er nou wat van geleerd?", vraagt hij. ,,Zou je dat ooit nog een keer doen, iemands vrouw afpakken?"
 
Pieter zegt eerlijk dat hij de volgende keer, als hij weer zou daten met een 'publiek figuur', niet op zaterdagavond in een verlicht café zou gaan zitten. ,,Ja, dat zijn van die lessen, daar leer je wat van." Jort is niet tevreden met het antwoord. ,,Oké", concludeert hij. ,,Dus je zou wel iemands vrouw afpakken, maar dan wel in het geniep".

Druppel
In 2008 toonde RTL Boulevard een filmpje waarop te zien is hoe Georgina Verbaan in een café zit met Van der Wielen. Op dat moment had zij al jaren een relatie met Jort. Het vreemdgaan van de actrice was de druppel voor de relatie: de twee gingen uit elkaar.

Beluister het hele fragment hier terug.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Welke reclame wint de Gouden Loeki 2018?

Welke reclame wint de Gouden Loeki 2018?

  • Lidl (20%)
  • AH (4%)
  • Jumbo (31%)
  • Plus (10%)
  • Calvé pindakaas (8%)
  • Heineken (3%)
  • Staatsloterij (15%)
  • Dierenbescherming (6%)
  • Nationaal Comité 4 en 5 mei (2%)
  • McDonald's (2%)
37955 stemmen