Volledig scherm
PREMIUM
Josje Huisman © Filip van Roe

Josje Huisman en het leven na K3

Boksen en stijlboekIs er leven na K3? Voor Josje Huisman (30) wel. Ze is net op reis geweest, volgt bokslessen en heeft haar eigen stijlboek. En een vriendje? ,,Als de verliefdheid komt, laat ik me meeslepen.''

Volledig scherm
© Filip van Roe

Hartje Antwerpen op een doordeweekse ochtend. Straten zijn opengebroken. Auto's schuifelen door het centrum. Chauffeurs toeteren ongeduldig. Josje, sinds een paar maanden ex-K3, lacht. ,,Ik weet 't. Het verkeer is een ramp. De halve stad ligt open, vaak staat alles vast. Ze rijden slordig. Op z'n Frans. En op zondagavond gooien ze de vuilniszakken op straat. Maar ik voel me hier thuis. Antwerpen is een mengeling van het stadse en rustige, daar waar ik vandaan kom. Het is chill, lief én bourgondisch. Van champagne op zondagochtend staat niemand te kijken."

Zeven jaar geleden trad Josje Huisman toe tot de populaire meidengroep K3 en verhuisde ze naar Antwerpen. De geboren Drentse ging er niet meer weg. Haar Nederlands is inmiddels doorspekt met Vlaamse melodieën en woordkeuzes. Ze zegt vaak 'dan' in plaats van 'toen'. 'Dan stond er ineens een uitgeverij op de stoep'. 'Dan ging ik naar Tokio'. 

Lachend: ,,Maak er maar 'toen' van, hoor. Hier horen ze wel dat ik uit Nederland kom en in Nederland merken ze weer dat ik iets anders praat."