Volledig scherm
© ANP Kippa

Josje voor even doktersassistente

Een aantal BN’ers zetten zich deze week in voor de Week van Zorg en Welzijn. Ambassadeur Maarten van der Weijden trapte zondag en maandag af met een zwemmarathon. 

De Olympisch kampioen openwaterzwemmen (2008) verbond 14 zorgregio’s door ze in één etmaal allemaal te bezoeken en bij verschillende zorg- en welzijnsorganisaties een stuk te zwemmen. Tijdens de Week van Zorg en Welzijn openen meer dan 1.000 zorg- en welzijnsorganisaties de deuren om te laten zien hoe het is om in de sector te leren en te werken.

 Andere bekenden die hun medewerking toegezegd zijn Monic Hendrickx, Selma van Dijk, Thomas van Grinsven en Jim Bakkum. Richard Groenendijk kijkt mee met een open hart-operatie in het Catharina Ziekenhuis. Josje Huisman neemt een kijkje bij een huisartsenpraktijk. Olga Commandeur gaat beweegsessies geven bij oudereninstelling Aafje en Gerda Havertong gaat naar een instelling met mensen met een beperking in Utrecht om bewoners én medewerkers te interviewen.

  1. Keihard rennen of stilstaan? Netflix komt met interactief survivalprogramma

    Keihard rennen of stilstaan? Netflix komt met interac­tief survival­pro­gram­ma

    Streamingdienst Netflix komt met acht afleveringen van een survivalprogramma waarin kijkers op interactieve wijze zelf het verloop van hun barre tocht door de wildernis kunnen bepalen. Het gaat om de reeks You vs. Wild van de Britse avonturier en bergbeklimmer Bear Grylls (44). Hij legt alle moeilijke beslissingen letterlijk in de handen van kijkers zoals ‘blijven stilstaan’ of ‘rennen’ en ‘voorzichtig kruipen’ of juist ‘rechtop lopen’.