Volledig scherm
© Boaz Timmermans

Josylvio meest beluisterd op Spotify: Nederlandse hiphop veruit het populairst

Nederlanders hebben dit jaar heel veel naar Nederlandse hiphop geluisterd. In de Nederlandse top tien van streamingdienst Spotify staan acht rappers. Josylvio is het meest beluisterd in 2018, voor Ronnie Flex, Lil’ Kleine, Frenna en Bizzey.

In de top tien staan verder Boef, Broederliefde en Sevn Alias. Drake (zesde) en Ed Sheeran (negende) maken de ranglijst compleet. De meest gestreamde track in Nederland is One Kiss van Dua Lipa en Calvin Harris. Nummer twee is God’s Plan van Drake, dat wereldwijd het meest beluisterd werd. Op de derde plek in Nederland staat Verleden Tijd van Frenna en Lil’ Kleine. 

Wereldwijd is Drake de meest gestreamde artiest van 2018. Zijn liedjes werden in totaal bijna 8 miljard keer beluisterd op Spotify. Hij verslaat Post Malone en XXXTentacion, die in juni werd doodgeschoten. Ed Sheeran, de meest gestreamde artiest van 2017, zakte naar de vijfde plaats. 

Ariana Grande is de vrouw met de meeste streams, voor Dua Lipa en Cardi B. Imagine Dragons is de groep die het meest beluisterd werd en Scorpion van Drake is het meest gestreamde album. De snelst groeiende genres zijn volgens Spotify emo-rap, lo-fi beats en brega funk.

Volledig scherm
Drake © EPA

 Throwback 

Spotify keek ook naar de best beluisterde nummers van vroeger. Bij die ‘throwback songs’ won Africa van Toto, voor Take On Me van a-ha en Billie Jean van Michael Jackson. Spotify heeft wereldwijd meer dan 191 miljoen gebruikers. Van hen hebben 87 miljoen een betaald Premium-abonnement.

  1. Dit meisje (6) wordt het ‘mooiste kind ter wereld’ genoemd: ‘Ik ben sprakeloos’

    Dit meisje (6) wordt het ‘mooiste kind ter wereld’ genoemd: ‘Ik ben sprakeloos’

    Het leven van een 6-jarig Russisch meisje is in korte tijd volledig veranderd. Alina Yakupova werd door haar volgers uitgeroepen tot ‘mooiste kind ter wereld’, waarna diverse media het verhaal oppikten. Het resultaat laat zich raden: Yakupova wist in geen tijd meer dan 22.000 volgers te verzamelen op Instagram en intussen is ze vastberaden door te groeien tot één van de meest gevraagde kindmodellen ter wereld.