Volledig scherm
Julia Roberts. © EPA

Julia Roberts is zus Lisa eeuwig dankbaar

Julia Roberts doet in People een boekje open over wat zij verstaat onder vriendelijkheid: dan denkt ze aan haar zus. In een essay in de nieuwste uitgave van het blad met als thema Vriendelijkheid vertelt ze waarom.  

,,Ik denk aan mijn zus Lisa als ik denk aan vriendelijkheid, en in het bijzonder aan iets wat ze voor me deed”, aldus Julia Roberts. ,,Tieners. Misschien wel de meest egoïstische wezens op aarde: ze staan erom bekend dat ze alleen aan zichzelf te denken.” Maar niet zus Lisa.

,,Toen ik examen had gedaan op mijn middelbare school zat zij al op de theaterschool in New York. Ze had ongetwijfeld een boel op haar bord als 19-jarige, maar toen ik haar vroeg of ik bij haar mocht intrekken - ik miste haar stiekem gewoon enorm - zei ze zonder ook maar met haar ogen te knipperen direct ja.”

De twee woonden daarop jaren samen in New York. Nu zijn ze beiden getrouwd en hebben ze ieder hun eigen huis, maar Julia is haar zus nog altijd dankbaar, zo benadrukt ze. ,,Bedankt zus, voor je eindeloze vriendelijkheid. Toen, en nu nog steeds.”