Mark Reijntjens / Universal Pictures
Volledig scherm
PREMIUM
© Mark Reijntjens / Universal Pictures

Jurassic Park blijft een meesterwerk, maar heeft ook een hoop verpest

Gudo zoomt uitVerslaggever en cinefiel Gudo Tienhooven zoomt wekelijks uit om zich te verwonderen over alles wat met film te maken heeft.

9 reacties

 • Will V Doren

  2 maanden geleden
  @r brouwer The Thing uit 1982 is 1 van de beste ( horror ) films ooit gemaakt zelfs nu staat hij nog als een huis. The Thing uit 2011 is trouwens een prequel doe laat zien wat er gebeurt is in het noorse kamp Het einde sluit goed aan het begin van die uit 1982. Die uit 2011 is wel een stuk minder maar dat komt door de studio niet door de regiseur en zo. De studio heeft 75% van de practical effects vervangen door CGI daar door is de film een stuk minder goed geworden.
 • Annet Chambone - van Andel

  2 maanden geleden
  Waar ik me aan stoor zijn de vele fouten in series en films. Ene shot een verband om de rechter pols, andere shot om de linker. Dit soort foutjes komen echt heel veel voor, je zou toch denken dat er eerst helemaal naar de film of serie gekeken wordt alvorens deze uit te brengen...
 • Hans Lindeboom

  2 maanden geleden
  De eerste Jurassic was leuk om te bekijken, de vervolgen die gemaakt zijn, zoals meestal, bleken uiteindelijk, zoals gewoonlijk, het verder uitknijpen van het eerste succes. Ik ga er vanuit dat deze dit ook is. Eigenlijk is het geestelijke armoede en het onvermogen om met iets nieuws en origineels te komen. Hans Lindeboom.
 • Ruud de Vos

  2 maanden geleden
  Ik irriteer mij altijd heel erg aan wiebelende camera's, druk zoomen, scènes die in hoog tempo naar elkaar flitsen en de beruchte 'lens flares'. De filmindustrie schiet daar helemaal in door. In plaats dat zulke effecten incidenteel worden gebruikt om drama toe te voegen, weet je in veel moderne films en series van gekkigheid niet meer waar je moet kijken. Voor mij zijn dat afknappers.
 • Bjorn Empel

  2 maanden geleden
  Helemaal mee eens. Je vertelt een verhaal en alleen als het nodig is gebruik je cgi. Soms lijkt het wel andersom met een oppervlakkig verhaal als uitkomst.
 1. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest linker) strook als er iemand op de vierde rijdt?’

Poll

Welk programma moet volgens jou de Gouden Televizier-Ring winnen?

Welk programma moet volgens jou de Gouden Televizier-Ring winnen?

 • Even tot hier (63%)
 • Het jachtseizoen (14%)
 • De Bevers (23%)
22825 stemmen