Volledig scherm
© AFP

Jurylid in zaak-Weinstein: Ik walgde bij het zien van zijn naaktfoto's

Een van de juryleden in de zaak Weinstein heeft anoniem laten weten 'hoe walgelijk' ze al het bewijsmateriaal vond dat haar en haar mede-juryleden werd getoond. De vrouw zei tegen Inside Edition foto's te hebben gezien van een naakte Weinstein, een beeld dat ze nooit meer uit haar geheugen kan wissen.

,,Ik heb geprobeerd het te blokkeren, maar als jurylid ben je verplicht om er naar te kijken en geen expressie te tonen als je dat doet. Geloof me, dat is heel moeilijk als je te zien krijgt wat ik heb gezien," aldus het jurylid.

Terwijl de juryleden de foto's van een naakte Weinstein te zien kregen, boog de eens zo gevierde Hollywoodproducent het hoofd en maakte hij geen oogcontact met hen. ,,Het was een zeer ongemakkelijk moment, zowel voor hem als voor ons. Niemand wilde dit meemaken.”

  1. Heftige uitzending Danny op Straat over politie bij gezinsdrama Etten-Leur

    Heftige uitzending Danny op Straat over politie bij gezinsdra­ma Et­ten-Leur

    De NTR heeft vanavond heftige beelden laten zien van het politiewerk rondom de gezinsmoord in Etten-Leur, afgelopen zaterdag. Daarbij kwamen twee kinderen, hun moeder en oma om het leven. In het programma Danny op Straat op NPO2 is te zien hoe agenten voor het eerst het huis binnengaan en hoe zij bleek weer naar buiten komen. ,,Het gaat om een gezin met hele jonge kinderen, dat doet iets met je”, zegt een agent.