Justin Bieber.
Volledig scherm
Justin Bieber. © EPA

Justin Bieber onder vuur om aankoop peperdure exotische kittens

Popster Justin Bieber (25) heeft flink wat kritiek over zich heen gekregen nadat hij twee dure exotische kittens kocht. Dierenrechtenorganisatie PETA sprak de zanger aan op zijn aankoop: ,,Hij geeft niets om het helpen van dieren.”

De zanger kocht onlangs twee Savannah-katten, een kruising tussen een huiskat en Afrikaanse Serval, voor een schamele 35.000 dollar (31.800 duizend euro). Volgens nieuwssite The Hollywood Reporter kocht hij de dieren bij Select Exotics, een fokker uit Illinois.

Lisa Lange, onderdirecteur van PETA, reageerde tegenover People furieus op Biebers actie, gebruikmakend van diens eigen teksten: ,,Baby, baby, baby, nooooo. Justin Bieber zou zoveel fans kunnen inspireren om een dier te adopteren uit een lokaal asiel. Nu stimuleert hij de vraag naar dit onnatuurlijke kattenras. Er zijn al zoveel dieren in de wereld, hij laat hiermee echt zien dat hij niets geeft om het helpen van dieren. Het boeit hem niet.”

De zanger heeft zelf nog niet gereageerd op de kritiek. Eerder richtte hij een speciale Instagrampagina op voor zijn nieuwe maatjes en beloofde hij de miljoenste volger van dit account een presentje te sturen. Hij noemde zijn katten Sushi en Tuna.