'Justin Bieber ziet hippe New Yorkse predikant als zijn vader'

Justin Bieber heeft in zijn predikant Carl Lentz een nieuwe vaderfiguur gevonden. Volgens de Amerikaanse entertainmentsite TMZ zijn de Canadese wereldster en de geestelijke nagenoeg onafscheidelijk. Van Bieber is bekend dat hij de Hillsong Church in New York, waar de hippe Lentz aan verbonden is, regelmatig bezoekt.

Lentz zou meerdere keren door Bieber zijn opgezocht tijdens zijn Purpose Tour. Gefluisterd wordt dat de zanger met de dominee praat over zijn eenzaamheid en de vervreemding van zijn moeder. Ook heeft hij al een tijdje geen contact meer met zijn echte vader.

De predikant vloog onder meer naar Australië en Nieuw-Zeeland om Bieber tijdens zijn zogenoemde tour-stops te bezoeken. De
Hillsong Church kwam onlangs met een video van een interview met de twee. Daarin zegt Bieber dat zijn geloof in God elke dag sterker wordt. ,,Mijn geloof is sterker dan twee jaar geleden, beter, sterker, wijzer, vriendelijker.''

Pastoor zonder T-shirt

Lentz staat in Amerikaanse media inmiddels bekend als de 'hot shirtless pastor'. Hij is één van de 12 dominees die de Hillsong Church rijk is, woont met zijn in Australië geboren vrouw Laura en drie kinderen in New York en staat bekend om zijn ongewone manier van preken. Hij schreef twee boeken: The One: Experience Jesus en Own The Moment. Waar veel kerken leeglopen, ziet de evangelische pinkstergemeente Hillsong Church, ook in Nederland, het aantal leden groeien. Muziek wordt gezien als een belangrijk deel van de dienst. Selena Gomez en Hailey Baldwin, de exen van Bieber, gaan naar dezelfde kerk.

Gespeculeerd wordt dat Bieber zijn tournee heeft afgezegd omwille van het geloof, de 23-jarige Canadees ontkent dit. Maar hij maakt er geen geheim van dat hij tegenwoordig in de Heer is, getuige de vele kerkdiensten die hij bijwoont en de verwijzing naar een preek van een Amerikaanse predikant in zijn instagrambiografie. 

Volledig scherm
Bieber en Lentz in Australië © Photo News