Justin Timberlake brengt na succes Can't Stop the Feeling nieuwe single uit voor Trolls

Justin Timberlake  is terug. Samen met zangeres SZA heeft hij vandaag zijn nieuwe single en video The Other Side uitgebracht. Het is de eerste single van de soundtrack van de aankomende nieuwe film Trolls World Tour, het vervolg op de succesvolle animatiefilm Trolls uit 2016. Trolls World Tour gaat op 22 april in de Nederlandse bioscopen in première. Op 13 maart verschijnt de soundtrack.

The Other Side werd speciaal voor de film geschreven door onder meer Justin Timberlake en singer-songwriter SZA zelf, meldt Sony Music.

De video van The Other Side, waarin we SZA en Timberlake door een fisheye lens zien dansen, is een ode aan de hiphop-clips uit de jaren 90. Daarvoor zijn volgens de Amerikaanse zanger veel creatieve professionals uit verschillende genres en disciplines bijeengebracht. ,,Het creëren van iets dat de film dient, terwijl het er ook apart van kan staan, was een leuke uitdaging die nog spannender werd gemaakt door te werken met de andere geweldige artiesten die ons hebben geholpen dit samen te stellen", zegt Justin over de single en video.

Tracks

Naast The Other Side schreef en produceerde Justin Timberlake nog veel meer tracks voor de film. Aan de soundtrack werken meer artiesten mee, onder wie Kelly Clarkson, Anderson .Paak, Mary J. Blige, Anna Kendrick, George Clinton, Dierks Bentley en Anthony Ramos.

Voor Trolls uit 2016 schreef Justin onder meer het nummer Can't Stop The Feeling. Dat nummer werd de bestverkochte track van 2016 en won onder meer een Grammy voor beste filmsong. Het nummer werd ook genomineerd voor onder meer een Oscar en een Golden Globe.

Justin Timberlake.
Volledig scherm
Justin Timberlake. © Jens Kalaene/dpa-Zentralbild/dpa