Volledig scherm
Twee K-popartiesten uit Zuid-Korea zijn veroordeeld tot lange celstraffen voor twee groepsverkrachtingen in 2016. © EPA

K-popsterren de cel in om verkrachtingen

Twee K-popartiesten uit Zuid-Korea zijn veroordeeld tot lange celstraffen voor twee groepsverkrachtingen in 2016. Dat meldt persbureau Reuters.

Choi Jong-Hoon, voormalig lid van boyband FT Island, werd veroordeeld tot vijf jaar cel voor zijn rol in de verkrachting. Singer-songwriter Jung Joon-young (30) moet zes jaar de gevangenis in. Jung werd nog een tweede misdrijf ten laste gelegd. Volgens de rechter heeft Jung dronken vrouwen verkracht. Ook filmde hij stiekem vrouwen terwijl hij seks met ze had. De beelden deelde hij later met vrienden in chatgroepen. De beide sterren stopten in maart al met hun werkzaamheden.

De rechter oordeelde ook dat de twee mannen 80 uur aan behandelingen voor zedendelinquenten moeten ondergaan. Ze hebben nog een week om tegen de uitspraak in beroep te gaan.

Vergrootglas
De misdragingen van Choi en Jung kwamen afgelopen maart aan het licht als onderdeel van het Burning Sun-schandaal. De Burning Sun is een bekende club in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul. Begin 2019 werden er huiszoekingen gedaan in de discotheek, omdat er sprake zou zijn van drugshandel, prostitutie en corruptie. Vervolgens bleek er een groepschat te zijn waar verschillende mannen foto's en audiomateriaal deelden.

De Zuid-Koreaanse entertainmentindustrie ligt in 2019 onder een vergrootglas. Lee Seung-hyun, voormalig lid van de boyband Big Bang, staat ook terecht. De zanger en producer, artiestennaam Seungri, zou prostituees voor buitenlandse zakenmannen hebben betaald om ervoor te zorgen dat ze meer in hem zouden investeren.

Afgelopen zondag werd de K-Pop-ster Goo Hara dood gevonden in haar appartement in Seoul. Haar ex-vriend had gedreigd naaktfoto's van haar te verspreiden. Een maand eerder pleegde de 25-jarige Sulli - een vriendin van Goo - vermoedelijk zelfmoord.

  1. Honderdplusser Lenie verovert harten bij De Wereld Draait Door

    Honderd­plus­ser Lenie verovert harten bij De Wereld Draait Door

    Gordon trekt voor zijn nieuwe programma 100 Jaar Jong opnieuw op met een groep ouderen, zo vertelde hij vanavond aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door. De presentator gaat op zoek naar het geheim van honderdplussers die nog altijd jong van geest zijn. Voor de gelegenheid had hij Lenie (101) meegenomen naar de studio, die meteen een gooi deed naar de plek van 'tafeldame’, tot hilariteit van de kijker.

Poll

Wie moet Expeditie Robinson winnen?

Wie moet Expeditie Robinson winnen?

  • Eva Cleven (22%)
  • Hugo Kennis (60%)
  • Shary-An Nivillac (18%)
6007 stemmen