Volledig scherm
© anp

K3 kaart homoseksualiteit aan op nieuwe album

,,Soms houden prinsesjes van prinsesjes", zingen de meiden van K3 in een liedje van hun nieuwe album Ushuaia. Het is de eerste keer dat Hanne, Marthe en Klaasje zo expliciet zingen over homoseksualiteit. Studio 100-baas Gert Verhulst is positief: ,,Dit moet de normaalste zaak van de wereld zijn."

Volledig scherm
Gert Verhulst © anp
Quote

Er zijn nog altijd mensen die homoseksua­li­teit onaccepta­bel vinden

Gert Verhulst

De K3'tjes zingen vaker over maatschappelijke discussies, maar deze keer is het anders. De directe aanleiding om de tekst te schrijven was de aanslag in een homoclub in Orlando, waarbij 50 doden vielen. 

Daarnaast willen ze mensen bewust maken van de verschillen in seksuele voorkeur. ,,Veel kinderen zullen de komende jaren hun geaardheid ontdekken, en er zijn ook steeds meer gezinnen met ouders van hetzelfde geslacht. Wij zochten naar een K3-manier om dat over te brengen", legt tekstschrijver Alain Vande Putte uit aan Het Nieuwsblad.

Positief
Studio 100 was erg te spreken over het idee van Vande Putte. ,,Dit moeten we doen, het moet de normaalste zaak van de wereld zijn", riep Gert Verhulst enthousiast uit. Toch verwacht hij ook kritiek. ,,Er zijn nog altijd mensen die homoseksualiteit onacceptabel vinden, en in de VS sturen sommige ouders hun kinderen zelfs naar homokampen in de hoop dat ze daar genezen."

Het nieuwe album van het kleuterpoptrio verschijnt vandaag in de winkels.