Volledig scherm
Kaj Gorgels © Shutterstock/Brunopress (montage)

Kaj Gorgels nieuwe presentator Expeditie Robinson

updateYouTuber en tv-presentator Kaj Gorgels (28) gaat voortaan samen met Nicolette Kluijver het survivalprogramma Expeditie Robinson presenteren. Dat heeft zijn werkgever RTL vanavond bekendgemaakt. Gorgels volgt Dennis Weening op die bij de zender moest vertrekken.

,,Deelnemen aan het programma waar ik ik sinds kind al fan van ben, was al onwerkelijk en ik had nooit kunnen dromen dat ik het programma ooit zou mogen presenteren. Het is voor mij een enorme eer om Dennis Weening op te volgen, voor mij toch wel echt Mister Robinson. Ik ga er alles aan doen om dit zo waardig mogelijk te doen”, liet Gorgels vanavond weten aan RTL Boulevard. 

Werner van Es, programmadirecteur RTL 5 is erg te spreken over Gorgels. ,,Hij is een talent dat lef, humor en scherpzinnigheid combineert met de gave om een speciale band aan te gaan met zijn kijkers. Samen met zijn eigen ervaring bij Expeditie Robinson, gaat dit volgens mij een extra dimensie toevoegen voor het programma. We wensen hem en Nicolette alle succes.”

Sinds zijn overstap van de publieke omroep naar het commerciële RTL ging langere het gerucht dat Art Rooijakkers Expeditie Robinson zou gaan presenteren. Rooijakkers is wel een keer gevraagd voor de positie maar gaf eerder al aan dat hij graag nieuwe programma’s wilde maken bij RTL. Daar zou met het presenteren van Expeditie Robinson geen ruimte voor zijn. 

Dennis Weening

De Haagse presentator Dennis Weening (41) moest na zeven seizoenen noodgedwongen weg bij met Expeditie Robinson omdat zijn werkgever RTL zijn contract niet verlengde. Weening heeft het nog steeds moeilijk met die beslissing. Waarom zijn contract niet werd verlengd, is onduidelijk. Volgens RTL was  het ‘in het belang van Dennis Weening om hier niet verder op in te gaan’. 

Weening, zo vertelde hij aan deze site, vond die uitspraak van RTL ‘hoogst merkwaardig en flauw’. ,,De zin insinueert of er iets meer aan de hand zou zijn. Of ik me tijdens de opnamen van Expeditie Robinson op de een of andere manier zou hebben misdragen. Geloof me: daarvan is absoluut geen sprake.” Dan, schertsend: ,,Ik heb echt niks in de bosjes van een onbewoond eiland gedaan.”

RTL5-programmadirecteur Werner van Es ging vanavond in op alle ophef die ontstond na het gedwongen vertrek van Dennis Weening.  ,,Er is veel te doen geweest rond het vertrek van Dennis. Dat vinden wij heel jammer. We hebben in de communicatie fouten gemaakt, die voor onnodige ruis en speculatie hebben gezorgd.” 

,,Het is vervelend dat er zoveel gedoe is geweest”, zei Gorgels bij RTL Boulevard over de affaire Weening. ,,Maar ik ben er in het begin niet bij betrokken geweest, dus ik het er persoonlijk niet veel van meegekregen. Ik ben blij dat het gelukt is.” Volgens Werner van Es is het nu tijd om vooruit te kijken.  ,,We willen Dennis nogmaals bedanken voor zijn onmiskenbare aandeel in het succes van Expeditie Robinson en wensen hem heel veel succes met zijn nieuwe plannen.”

  1. Fans ontdekken ‘coke’ op Friends-foto Jennifer Aniston en staan compleet versteld

    Fans ontdekken ‘coke’ op Friends-fo­to Jennifer Aniston en staan compleet versteld

    Eerder was het Kim Kardashian met haar billen, nu heeft Jennifer Aniston (50) het internet ‘gebroken’ door lid te worden van Instagram en haar eerste openbare foto te delen. Het gesprek op het fotoplatform gaat echter over iets anders. Aandachtige volgers hebben een detail ontdekt op de Friends-foto die ze deelde en kunnen hun ogen niet geloven. ‘Wat een manier om je entree te maken op sociale media’, klinkt het. Wat is er aan de hand?

Poll

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

  • Eens, een scheve schaats is niet te vergeven. (55%)
  • Oneens, zo'n uitstapje kan je samen overwinnen. (45%)
7317 stemmen