Kamer worstelt met eventuele terugkeer Gouden Koets door omstreden slavernijbeeltenis

VIDEODe Tweede Kamer zit ernstig in zijn maag met een terugkeer van de gerestaureerde Gouden Koets. De politiek is zwaar verdeeld over het idee dat het verbindende koningschap op Prinsjesdag met een omstreden slavernijbeeltenis door de residentie moet rijden.

157 reacties

 • Hans Schaefer

  2 maanden geleden
  Een Koning in het jaar 2021 in een gouden koets met Slaven e.c.t. wat een vertoning !!! In het Museum !
 • Hagendoorn

  2 maanden geleden
  Prachtig gebruik met prinsjesdag. Alle rituelen, we vergapen ons aan d pracht en praal. Daar hoort de "Gouden Koets bij" in zijn prachtige gerestaureerde staat. Laten we trotszijn om hetgene wat er na de slavernij gebeurde, hoe we nu terugkijken en kijken maar de slavernij. Een paneel op d Gouden Koets herinnert hoe het was. Geschiedenis!!!!!!!!!!
 • Ad van der Stel

  2 maanden geleden
  Ik schaam mij voor al die zgn mede Nederlanders die wij gastvrij hebben opgevangen en jarenlang hebben onderhouden. Nu moeten deze mede Nederlanders het over allerlei zaken hebben wat wij fout gedaan hebben alleen maar om hun zin te krijgen. Hadden wij geen geschiedenis dan hadden ze nu ook hier niet kunnen wonen. Sterker nog Nederland had niet bestaan. Kortom Ik vind het een schending van onze gastvrijheid. Zou mij dit privé gebeuren dan zou ik deze mensen mijn huis uit zetten.
 • Marry Volwerk-Franken

  2 maanden geleden
  Ja onze voorouders hebben dat gedaan. Heden ten dage denk niemand eraan om dit weer te doen. Dus wie ziet er nu nog kwaad in als je er naar kijkt. Laat maar rustig rijden door Amsterdam of waar dan ook.
 • Anoniem

  2 maanden geleden
  Julia en ruud helemaal mee eens laat het verleden rusten we kunnen de tijd niet terug draaien (was dat maar waar )en door de koets gewoon te laten rijden kunnen we ook denken dit mag nooit meer gebeuren bekijk het het maar op deze manier maar de koets verstoppen is aks een struisvogel je kop on het zand streken n kalkman