Volledig scherm
© EPA

Kanye West is groot fan van André Rieu

Kanye West is groot fan van de Limburgse violist André Rieu. Dat vertelde de 70-jarige Nederlander vandaag in het programma DWDD.

,,De man van Kardashian had geappt dat hij fan van mij was", vertelde Rieu terloops. ,,Ik ken hem niet persoonlijk, maar het bericht bereikte mij via de platenmaatschappij." Kanye West was overigens niet de eerste grote wereldster die fan van Rieu blijkt te zijn. Ook Jermaine Jackson meldde zich een aantal jaar geleden, en trad sindsdien een aantal maal op met Rieu tijdens de concerten in Maastricht.

Zelf is Rieu overigens groot fan van Bruce Springsteen. ,,Ik weet dat hij soms paarden koopt in Nederland, maar ik heb hem nog niet durven te benaderen", bekende de violist. Het is een grote droom van hem om ooit op te treden met Springsteen. ,,Hij heeft een paar jaar terug met zijn moeder een cover gedaan van Save the last dance for me van The Drifters. Dat zou een mooi nummer zijn om te doen."

Rieu vertelde verder dat het hem blijft verbazen hoe ver zijn bekendheid soms reikt. ,,Ik zat laatst in een hotel in Montreal, kwamen er twee eskimo's op mij af. Die kenden mij omdat ze in hun iglo altijd op YouTube filmpjes van mij keken.”

  1. Honderdplusser Lenie verovert harten bij De Wereld Draait Door

    Honderd­plus­ser Lenie verovert harten bij De Wereld Draait Door

    Gordon trekt voor zijn nieuwe programma 100 Jaar Jong opnieuw op met een groep ouderen, zo vertelde hij vanavond aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door. De presentator gaat op zoek naar het geheim van honderdplussers die nog altijd jong van geest zijn. Voor de gelegenheid had hij Lenie (101) meegenomen naar de studio, die meteen een gooi deed naar de plek van 'tafeldame’, tot hilariteit van de kijker.

Poll

Wie moet Expeditie Robinson winnen?

Wie moet Expeditie Robinson winnen?

  • Eva Cleven (22%)
  • Hugo Kennis (60%)
  • Shary-An Nivillac (18%)
6151 stemmen