Volledig scherm
Joaquin Phoenix in zijn rol als Joker. © AP

Kassa! Joker brengt wereldwijd 1 miljard dollar op

Joker heeft opnieuw een record verbroken. De film over de ontstaansgeschiedenis van de beroemdste stripschurk ter wereld heeft wereldwijd 1 miljard dollar in het laatje gebracht, meldt Entertainment Weekly. 

Het is de eerste keer dat een film voor 17 jaar en ouder deze mijlpaal bereikt. De kaskraker verslaat daarmee Deadpool die tot nu toe het meeste geld opleverde. De superheldenfilm, met Ryan Reynolds in de hoofdrol, bracht wereldwijd 783 miljoen dollar op.

Joker behaalde in de eerste dagen na de release in oktober ook al een record. In het openingsweekend bracht de film met Joaquin Phoenix 93,5 miljoen dollar op. Ook in Nederland is de film populair: hij behaalde onlangs de miljoenste bezoeker. Ook passeerde de film onlangs megahit Avengers: Infinity War in het lijstje met best presterende comicfilms in Nederland ooit.

  1. Haagse bende ‘perste gokverslaafden uit als sinaasappels’, ook Patrick Kluivert was slachtoffer

    Haagse bende ‘perste gokver­slaaf­den uit als sinaasap­pels’, ook Patrick Kluivert was slachtof­fer

    Het Openbaar Ministerie heeft celstraffen tot dertig maanden geëist tegen leden van een grootschalige criminele bende die illegaal online gokken aanbood. Volgens het OM werden gokverslaafden ‘uitgeknepen als sinaasappels.’ Ook Patrick Kluivert was slachtoffer van de bende. De oud-voetballer werd gedwongen tot betalingen. Er werd gedreigd anders zijn gokschulden bij Shownieuws of via roddeljournalist Evert Santegoeds bekend te maken.