Volledig scherm
Martien van het tv-programma Chateau Meiland. © talpa

Kasteel van de Meilandjes volgeboekt tot 2021

Wie een nachtje bij de Meilandjes wil logeren, moet erg ver vooruit plannen. Het Franse kasteel van de familie, wiens beslommeringen te volgen waren in SBS 6-programma Chateau Meiland, is volgeboekt tot januari 2021.

Op hun website laten Martien en Erica Meiland weten dat er dit en volgend jaar geen kamer meer beschikbaar is. In het kasteel verhuren de Meilandjes vijf kamers, in prijs variërend van 140 tot 190 euro per nacht. De realityshow rond de familie, die in 2006 werd gevolgd tijdens een ander emigratie-avontuur in Ik Vertrek, was afgelopen voorjaar een kijkcijferhit op SBS 6.

Eerder trok ‘kasteelheer’ Martien al aan de bel over de dagjesmensen die vanwege de populariteit van het tv-programma aan de poorten van het Chateau Marillaux rammelden, omdat ze ‘even’ een kijkje wilden nemen op het landgoed van acht hectare bij het Franse dorpje Beynac. ,,Dit chateau is alleen toegankelijk voor gasten die hier overnachten. Dus alstublieft geen passanten”, zei Martien op de radio. ,,Daar hebben wij het veel te druk voor en wij willen natuurlijk alle aandacht geven aan de gasten.”

Waarschijnlijk hoeven Martien en Erica zich geen zorgen te maken over de boekingen voor 2021, want het nieuwe seizoen van Chateau Meiland begint alweer op maandag 26 augustus. Daarin is te zien hoe de verbouwing van een bijgebouw verloopt.