Volledig scherm
© RTL

Katja Schuurman kiest trouwjurk: 'Freek houdt wel van decolleté'

Nu Katja Schuurman (43) en haar verloofde Freek Noortwijk (29) een knoop hebben doorgehakt over hun trouwdatum, zijn de voorbereidingen van hun grote dag in volle gang. Eén van de belangrijkste dingen op het to do-lijstje kan Katja afvinken nu ze een 'zwierige' trouwjurk heeft geselecteerd.

Katja hees zich onlangs in verschillende peperdure bruidscreaties en kreeg daarbij hulp van haar zusje Birgit, die haar voorzag van raak commentaar. Haar twee jaar oudere zus koos ervoor een aantal trouwjurken openbaar te maken in Say Yes to the Dress, het TLC-programma waarin de Rotterdamse stylist Fred van Leer verschillende bruidjes bij staat. Naast Birgit nam Katja haar moeder Sonja en een goede vriendin mee.

Volgens La Schuurman, die volgend jaar lente in een warm land voor de tweede keer het jawoord zal geven, heeft ze een 'zwierige, niet te strakke jurk' uitgekozen. ,,Ik moet er lekker in kunnen dansen. Ik wil niet op hoge hakken'', zei ze tegen RTL Boulevard. Lachend: ,,Ik wil niet in een keurslijf. Dat geldt ook voor mijn huwelijk!'' 

Meisjesdroomjurk

Ceremoniemeester Birgit keurde een aantal jurken onder het mom 'het is alsof je verkleedkistje speelt' af. Moeder Sonja pakte het voorzichtiger aan toen haar dochter een sexy creatie met diep decolleté, die zeker naar de zin van Freek zou zijn, paste. ,,Oe! Een beetje sexy voor mijn bruidje'', oordeelde ze.

Waarin de Amsterdamse kok Freek zijn bruid zal zien schitteren, wordt niet op tv getoond. Katja: ,,Tijdens mijn eerste huwelijk had ik echt zo'n meisjesdroomjurk. Dit keer ben ik gegaan voor een jurk die bij dit moment in leven past. Ik had hem niet kunnen fantaseren.'' Volgens Van Leer is het een 'droom' met Katja te werken en betovert ze iedereen. ,,Als je de mannen van onze generatie vraagt wie de meest sexy vrouw van Nederland is, zeggen ze Katja. Toen ze 'ja' zei tegen het programma, was ik heel blij.''

Katja was van 2006 tot 2015 gehuwd met acteur Thijs Römer. Met hem kreeg ze dochter Sammie (8). Römer heeft een relatie met balletdanseres Igone de Jongh.

Say Yes to the Dress Benelux, dinsdag 28 augustus, 20.00 uur.

Volledig scherm
© RTL

Wat hou ik veel van deze jongen... ❤️@freek_van_noortwijk

Een foto die is geplaatst door null (@katjaschuurman) op

Volledig scherm
Niet elke jurk kreeg de goedkeuring van zusje Birgit. © RTL
  1. Stylist Chiel Harten in elkaar geslagen en beroofd

    Stylist Chiel Harten in elkaar geslagen en beroofd

    De Rotterdamse tv-persoonlijkheid Chiel Harten is gisterochtend in Amsterdam mishandeld en beroofd. Chiel deelt een foto van zijn gehavende gezicht en doet in een uitgebreid bericht op Facebook zijn verhaal. Hij hoopt daarmee massaal aandacht te creëren voor dit soort gebeurtenissen. ‘Mijn maatje probeerde de vier jongens nog aan de kant te duwen, op dat moment renden ze lachend weg en riepen ze: ‘GAYS EASY!’’, zo schrijft Chiel, die nu met een hersenschudding en een gebroken neus kampt.
  2. Vader Anna Nooshin overleden: Ik had gehoopt je nog een keer te zien

    Vader Anna Nooshin overleden: Ik had gehoopt je nog een keer te zien

    Anna Nooshin heeft gisteren in een emotioneel bericht op Instagram laten weten dat haar vader is overleden. De 32-jarige vlogster wist dat er een dag zou komen dat hij haar zou verlaten, maar nu het moment daar echt is heeft ze het er moeilijk mee. ‘Toch had ik stiekem gehoopt je nog een keer te mogen zien of te vasthouden. Ondanks het verleden en de afstand tussen ons besef ik me nu hoeveel ik op je lijk, hoeveel ik je heb gemist en hoeveel ik je nog ga missen.’