Katja Schuurman op aandringen van Freek uit de kleren voor FHM

Katja Schuurman (44) heeft zich laten strikken voor een naaktshoot in het mannenblad FHM. Met een volgens de redactie ‘zinderende’ fotosessie luidt FHM de jaarlijkse verkiezing in voor de meest sexy vrouw van Nederland. Katja kreeg die titel al eens in 2002.

In een achter de schermen-filmpje dat vandaag door het blad werd vrijgegeven is te zien hoe Katja voor de gelegenheid in een hotelkamer wordt gefotografeerd in sexy lingeriesetjes. Zo ligt ze lachend topless op bed, kijkt ze vanuit het bad sensueel de camera in en trekt ze een fles champagne open. De krullenbol is naar eigen zeggen ‘niet echt preuts'. ,,Ik vind het ook niet ongemakkelijk om uit de kleren te gaan’’, verklaart ze.

Ook fotograaf Jasper zorgde er volgens Katja voor dat ze zich op haar gemak voelde. ,,Het helpt als een fotograaf daar een beetje gevoel voor heeft. Hij maakt hele mooie sensuele foto's van vrouwen.’’ Over het resultaat: ,,Het heeft iets surrealistisch, maar volgens mij hebben we mooie dingen gemaakt.’’

Quote

Freek vindt het leuk om met mij te pronken

Katja Schuurman

Seksueel

Het was haar vriend, de Amsterdamse kok Freek van Noortwijk (30), die zijn vriendin over de streep trok om uit de kleren te gaan. ,,Hij vond dat ik het absoluut moest doen’’, vertelt ze het blad. ,,Hij vindt het leuk om met me te pronken. Eigenlijk was het geen optie dat ik nee zei.’’ Bovendien vindt Katja het belangrijk dat ‘je seksueel voelen niet ophoudt na je veertigste’. ,,Eigenlijk het tegenovergestelde, want ik voel me zelfverzekerder dan toen ik 20 was.’’

Het is niet de eerste keer dat Katja Schuurman uit de kleren gaat voor een groot tijdschrift. Ze poseerde in 2002 en 2004 voor het erotisch getinte blad Playboy.

Volledig scherm
© ANP

Poll

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

  • Eens, een scheve schaats is niet te vergeven. (54%)
  • Oneens, zo'n uitstapje kan je samen overwinnen. (46%)
3539 stemmen