Volledig scherm
Kees van der Spek © Joep Venmans/ RTL

Kees van der Spek laat zich testen op hiv na beet van zakkenroller

Kees van der Spek, presentator van Ontmaskert en Oplichters in het Buitenland, laat zich testen op hiv om erachter te komen of hij geïnfecteerd is geraakt. Hij werd tijdens televisieopnames in Zuid-Afrika in zijn arm gebeten.

Van der Spek vertelde gisteren in RTL Boulevard dat hij vorige week in Kaapstad een zakkenroller in zijn kraag vatte en die ‘knaagde’ daarop in zijn arm. ,,Hier zie je nog een hoektand”, laat hij andere gasten in het programma zien. 

De presentator is naar een apotheek ter plaatse geweest voor een tetanusprik en daar werd geadviseerd om een hivtest te doen. Ook zijn huisarts in Nederland adviseerde dat. ,,De bijtwonden waren redelijk diep en de zakkenroller kan een wond in zijn mond hebben. Al is het maar bloedend tandvlees”, verduidelijkt Van der Spek op Twitter. 

Het risico op hiv-overdracht door middel van een beet is enorm klein, maar niet onmogelijk. Met de test, die pas een aantal weken na een mogelijke besmetting plaats kan vinden, wil hij alle risico’s uitsluiten.