Volledig scherm
© Brunopress

Kelly van der Veer: Ik ben een heks met macho-neigingen

Het geheim vanIn de wekelijkse showrubriek Het Geheim Van... vragen we Nederlandse celebrities een boekje open te doen over hun verslavingen, gekke gewoontes en andere dingen die we nog niet van ze weten. Deze week de transseksuele mediapersoonlijkheid en webcamgirl Kelly van der Veer. De 34-jarige blondine blijkt zich in de privésfeer al jaren bezig te houden met 'wicca': een moderne vorm van hekserij.

Volledig scherm
© Brunopress
Quote

Ik ben als kind vreselijk gepest, omdat ik een meisje in het lichaam van een jongen was. Veel vriendjes of vriendinne­tjes had ik niet, dus zocht ik steun bij denkbeeldi­ge maatjes

Kelly van der Veer

Zonder enige aarzeling klapt de als Ferry geboren Kelly van der Veer uit de school over wat zijn noemt haar 'allerdiepste, intiemste geheim'. Wat slechts een enkeling weet is dat de voormalig Big Brother-deelneemster en sinds kort webcam-collega van de Nederlandse pornovamp Bobbi Eden zich al jaren verdiept in de natuurreligie 'wicca' die ook wel hekserij wordt genoemd. Ze brouwt in de keuken van haar Hilversums stulpje geen mysterieuze drankjes of prikt spelden in voodoo-poppen om personen op afstand te pijnigen. Evenmin prevelt ze raadselachtige spreuken of hult zich in gitzwarte gewaden. Toch is ze op en top heks, benadrukt Kelly ernstig. ,,Of liever gezegd: een wicca-priesteres''.

,,Velen vinden mij, vanwege mijn soms onvoorspelbare, wispelturige en licht ontvlambare karakter een 'heks', maar de realiteit is dat ik er in werkelijkheid ook echt één ben'', legt ze zonder blikken of blozen uit. In haar huis liggen tarotkaarten waarmee ze in de toekomst kijkt, ze bezit een altaartje waarop voorwerpen staan die een bijzondere betekenis voor haar hebben, is geïnteresseerd in de heilzame werking van kruiden, de stand der sterren en bidt regelmatig tot hogere machten. ,,Ik ben een positieve heks'', vindt Kelly van zichzelf. En ze stoort zich aan het negatieve imago dat heksen al sinds mensenheugenis hebben. ,,Vroeger waren heksen niks anders dan vrouwen die mensen met natuurmedicijnen genazen. Door het christelijke geloof kregen ze opeens het predikaat slecht en werden 'heksen' massaal verbrand. Vreselijk eigenlijk, want ze deden alleen maar goed werk. Je zou kunnen zeggen dat mooie vrouwen door de kerk lelijk zijn gemaakt. Een regelrechte doodzonde''.

Pesterijen
Haar fascinatie voor de wicca-leer en interesse in de spirituele wereld zijn al op jonge leeftijd ontstaan. Kelly, die in februari 2000 een geslachtsveranderende operatie onderging: ,,Ik ben als kind vreselijk gepest, omdat ik een meisje in het lichaam van een jongen was. Veel vriendjes of vriendinnetjes had ik niet, dus zocht ik steun bij denkbeeldige maatjes. Ik bedacht ze, en praatte en speelde met ze in mijn hoofd. Die imaginaire vriendjes steunden me. Ze hielden onvoorwaardelijk van me als echte kinderen me negeerden of zwart maakten. Ik ben heel lang aangewezen geweest op mezelf. Nu, zoveel jaren later, is dat heel anders. Maar nog steeds zijn er momenten waarop ik steun zoek bij een hogere macht''.

Quote

Binnen een relatie heb ik moeite om mezelf over te geven aan een man. Ik zou me graag wat afhankelij­ker naar een partner toe willen opstellen, maar ik ben veel teveel macho om voor mezelf te laten zorgen

Kelly van der Veer
Volledig scherm
© Kelly van der Veer

Stenen
Kelly mediteert regelmatig om haar 'innerlijke balans terug te vinden'. En als ze zich down voelt probeert ze contact te maken met haar 'persoonlijke gids'. ,,Voor mijn gevoel word ik geleid door een Israelische koning die heel lang geleden leefde. Hij bepaalt als ik er even niet uit kom''. Verder is ze er heilig van overtuigd dat sommige steensoorten een positieve invloed op haar hebben.

Ze draagt regelmatig een ketting met kralen van rozenkwarts die Kelly ooit kreeg van haar moeder. Stellig: ,,Zuiver Rozenkwarts vervangt negatieve energie door liefdevolle vibraties, terwijl die niet te meten trillingen van die steen er ook voor zorgen dat de drager gevoeliger wordt. Het klinkt absurd en mega-zweverig, maar het werkt echt. Die rozenkwarts haalt mijn vrouwelijke kanten naar boven. En dat is hard nodig ook''.

Volgens Kelly, die sinds kort weer vrijgezel is, heeft ze als transseksuele vrouw nog steeds last van 'best hinderlijke mannelijke trekjes'. ,,Binnen een relatie heb ik moeite om mezelf over te geven aan een man. Ik zou me graag wat afhankelijker naar een partner toe willen opstellen, maar ik ben veel teveel macho en dominant om voor mezelf te laten zorgen. Ook al ben ik op en top vrouw, ik blijf in de basis natuurlijk altijd een beetje kerel: een 'vent' die juist onafhankelijk wil zijn en voor een geliefde wil zorgen''.

Transformatie
Ze combineert het 'vrouwelijk trillende' rozenkwarts bewust met maansteen. ,,Die laatste steensoort heeft een zuiverende werking en helpt het oude los te laten. Perfect voor mij dus. En het helpt! Als ik de stenen niet draag merk ik dat direct''. Kelly heeft ook steun van haar altaartje. ,,Daarop ligt bijvoorbeeld een ei-vormige, gladde steen. Als ik er naar kijk geeft me dat een lekker gevoel, vermoedelijk vanwege de zachte uitstraling. Dat effect heeft ook een glazen stolp met daarin opgezette, donkerblauwe vlinders. Die symboliseren mijn transformatie: een rups die een vlinder werd. Ook koester ik een kistje met gelukspoppetjes: gekregen van een dierbare vriend die me bijstond tijdens mijn operatie-periode. En een bloedrood, kristallen hart. Dat herinnert me aan een vriend die zelfmoord pleegde toen ik 17 jaar was''. 

Zonder wicca schijnt de zon minder krachtig in haar leven, vindt Kelly. ,,Maar ik houd me er zeker niet dagelijks mee bezig. Ik ben een wisselvallig typetje dat soms een 'heks' is en vervolgens weer totaal niet. Het is maar net hoe de wind waait. Soms heb ik er absoluut geen tijd voor. Zoals op momenten dat de plicht roept''. Met dat laatste doelt ze op haar werk als webcamgirl: een erotische bezigheid die in geen geval fulltime maar wel succesvol en financieel lucratief is. ,,Soms doe ik het een paar uurtjes per dag en vervolgens een paar weken niet.'' Tijdens werktijd heeft ze over belangstelling niet te klagen. ,,Hahaha, er loggen soms per minuut wel tien hitsige mannen op me in. Daar kan ik dan zó trots op zijn. Het is een groot compliment: een bewijs dat ik als aantrekkelijke vrouw kennelijk het hart van ontelbare mannen op hol breng''.

Of de alom begeerde Kelly, dankzij rozenkwarts, maansteen en een vleugje helende hekserij, alweer toe is aan een nieuwe relatie? ,,Nee, totaal niet. Voorlopig laat ik me alleen op afstand bewonderen. De komende 5 jaar ga ik als alleenstaande vrouw lekker freewheelen, daten, keihard knallen, verder met mijn persoonlijke ontwikkeling en de zoektocht naar de vrouw in mij. Deze zomer ga ik in Australië anoniem een paar weken in een bar werken. Ver weg van Nederland, down under met alleen mezelf. Een beetje shockeren zal ik daar zeker doen op dat verre continent. Terug in Nederland kruip ik gewoon weer voor de webcam of ga iets anders doen. Wat? Dat interesseert me niet. Het belangrijkste is dat ik me vrouw kan voelen. Hoe dan ook''. 

Meer opmerkelijke geheimen ontdekken van BN'ers. Kijk dan hier!


Poll

The Voice of Holland heeft zijn beste tijd gehad

The Voice of Holland heeft zijn beste tijd gehad

  • Eens, ik kijk niet meer (75%)
  • Oneens, het is nog steeds leuk (25%)
3102 stemmen