Volledig scherm
De mannen van Kensington zijn terug. © PR

Kensington na 2,5 jaar terug met nieuwe muziek

Kensington heeft na 2,5 jaar nieuwe muziek uitgebracht. De Utrechtse band zette vanmiddag het nummer Bats online.

,,We zijn super excited om na 2,5 jaar eindelijk weer nieuwe muziek te kunnen laten horen" aldus frontman Eloi Youssef. ,,Bats is een danstrack met een diepere laag. Het gaat over het meenemen van oud zeer naar nieuwe relaties, met onbegrip en frustratie als gevolg. Bats luidt voor ons een nieuw hoofdstuk met een nieuw geluid in, en we voelden direct dat deze track onze eerste nieuwe single moest gaan worden."

Het is de eerste single van het nieuwe album, dat later dit jaar moet verschijnen. Voor de opnames van hun nieuwe plaat verbleven de mannen van Kensington afgelopen maanden in het Canadese Vancouver.

Begin december staat Kensington opnieuw in de Ziggo Dome. De mannen verkochten de concerthal maar liefst tien keer eerder uit. Daarnaast waren ze in 2018 de eerste Nederlandse band ooit die in een uitverkochte Johan Cruijff ArenA optrad.

  1. Beau krijgt geen toestemming voor AZC Inside: ‘Belachelijk’

    Beau krijgt geen toestem­ming voor AZC Inside: ‘Belache­lijk’

    Beau van Erven Dorens (48) keert morgenavond terug met een nieuwe maatschappelijk geëngageerd programma, De Sleutel bij RTL4. Daarin volgt hij vijf daklozen, verdeeld over heel Nederland. ,,Dat gaat nog altijd verder dan televisie maken. Hier kun je met enige hulp al zó veel bereiken. Vergis je niet, het daklozenprobleem in Nederland wordt alleen maar groter”, aldus de presentator die elke avond te zien is met zijn talkshow Beau.