Home Alone.
Volledig scherm
Home Alone. © ANP Kippa

Kerstklassieker Home Alone in nieuw jasje

Disney bevestigt dat er een reboot komt van de kerstklassieker Home Alone. Voor het nieuwe streamingplatform Disney+ maakt het bedrijf ook nieuwe versies van Night At The Museum, Diary Of A Wimpy Kid en Cheaper By The Dozen.

Volgens Deadline heeft Disneybaas Bob Iger dat dinsdag verteld bij de bekendmaking van de kwartaalcijfers van het bedrijf. Ondanks grote successen van de films uit eigen stal, bleef de winst van Disney achter bij de verwachtingen. Dat komt onder meer door de overname van 21st Century Fox eerder dit jaar. Niet alleen kostte de reorganisatie van het bedrijf veel geld, ook de opbrengst van films van Fox viel tegen. Onder meer Dark Phoenix flopte flink aan de box office.

Iger lichtte de reboots van onder meer Home Alone niet toe. Het is daardoor niet duidelijk of het om films, series of nieuwe versies in een andere vorm gaat. Of de ster van de film uit 1990, Macaulay Culkin, een rol krijgt in de nieuwe versie is ook nog onduidelijk. New York Post schrijft dat de acteur onlangs wel is gespot tijdens het filmen van een kerstscène in Los Angeles.

Home Alone vertelt het verhaal van het jongetje Kevin McCallister die per ongeluk thuis wordt achtergelaten terwijl zijn familie op kerstvakantie gaat. Als er dieven op de loer liggen, is het jochie hen te slim af. De film was een groot succes, met meerdere sequels als gevolg.