Kerstreclame John Lewis is weer een tranentrekker

VideoHet Britse warenhuis John Lewis weet ieder jaar weer de juiste snaar te raken met de kerstreclame. Vanochtend verscheen er traditiegetrouw een nieuwe commercial online. Een met een bijzondere boodschap die bij de kijkers voor de nodige ontroering zorgt. 

In het spotje zien we het draakje Excitable Edgar en zijn beste vriendin Ava. De twee maken samen van alles mee en bereiden zich in deze editie zoals altijd weer voor op de feestdagen. Als het groene beestje een stel kinderen een sneeuwpop ziet bouwen, rent hij er enthousiast op af. Edgar heeft alleen één probleem: zijn neus spuwt vuur als hij opgewonden raakt. Dat zorgt ervoor dat de sneeuwpop direct smelt, evenals een ijsbaan. Een kerstboom die hij later in het filmpje ontdekt, vliegt in de brand.

Edgar is ondertussen zo bang geworden dat hij nog meer kerstversieringen en andere voorwerpen verwoest, dat hij zichzelf opsluit in zijn huisje. Hij wil niet nog meer schade aanrichten dan dat hij al heeft gedaan en met de kerstdagen in het vooruitzicht, lijkt het het groene draakje een goed idee om niet ten tonele te verschijnen. Zijn vriendinnetje Ava vindt dat zo rot dat ze met een idee komt zodat Edgar, net als ieder ander, kerst kan vieren met de anderen.

Janken

De emotionele kerstreclame is op Twitter inmiddels bijna 900.000 keer bekeken. ‘Weer keihard janken’, schrijft iemand. En een andere kijker: ‘Deze commercial heeft zó’n bijzondere boodschap, ik ben echt geraakt.’

Het Britse warenhuis scoorde voorgaande jaren ook met al met zijn kerstreclame. John Lewis staat bekend om de tranentrekkers, al kwamen ze in 2016 met een humoristische commercial waarin Buster de Boxer enthousiast op een trampoline sprong. 

Reclame John Lewis.
Volledig scherm
Reclame John Lewis. © John Lewis videostill