Volledig scherm
© ANP Kippa

Keukenblok Jan de Hoop vat vlam bij opnames

UpdateTijdens de opnames van het nieuwe RTL 4-programma Superstar Chef is het keukenblokje van deelnemer Jan de Hoop in brand gevlogen. ,,Het was maar een klein keukenblokje. Ik had weinig ruimte om mijn culinaire gaven tentoon te spreiden", vertelde de nieuwslezer aan tafel bij de talkshow 5 uur Live.

Jan kreeg een stoomcursus koken van meesterkok Angélique Schmeinck. ,,Ik kook thuis nooit. Ik doe mee voor de lol",vertelde Jan. Hij bleek niet eens een ei te kunnen bakken. ,,Het ging althans op drie punten mis, zo brak onder meer de eierdooier", zei Schmeinck.

Jan heeft veel geleerd van het kookprogramma. ,,Koken vergt rust en kalmte, overzicht en organiseren", weet Jan nu. In de loop van de culinaire strijd revancheerde Jan zich door oesters te openen en makreel te fileren.

Acht bekende Nederlanders doen mee aan het programma dat op 24 april begint bij RTL 4. Ruben van der Meer vormt een duo met Freek van Noortwijk. Ronald de Boer is gekoppeld aan Jaimie van Heije. Kaj Gorgels gaat met André Gerrits de keuken in. De overige deelnemers zijn Monique Smit, Jelka van Houten, Goedele Liekens en Anouk Hoogendijk. Volgens Jan de Hoop hebben meerdere kandidaten snijwonden opgelopen.

Volledig scherm
© RTL
 1. Empire-acteur Jussie Smollett na ‘verzonnen aanval’ op borgtocht vrij en terug op de set
  UPDATE

  Empire-ac­teur Jussie Smollett na ‘verzonnen aanval’ op borgtocht vrij en terug op de set

  Onder massale belangstelling van de pers is de Amerikaanse acteur Jussie Smollett, die donderdag werd opgepakt nadat hij was aangeklaagd voor het doen van een valse aangifte, later op de dag weer op vrije voeten gekomen. De rechter in Chicago besloot dat hij op borgtocht mocht worden vrijgelaten. De borgsom bedraagt 100.000 dollar (ruim 88.000 euro), melden Amerikaanse media. Smollett moet ook zijn paspoort inleveren.

poll

Welke film gaat er met een Oscar vandoor?

Welke film gaat er met een Oscar vandoor?

 • A Star is Born (15%)
 • Black Panther (8%)
 • Bohemian Rhapsody (56%)
 • BlacKkKlansman (3%)
 • Green Book (7%)
 • The Favourite (4%)
 • Roma (8%)
 • Vice (1%)
4290 stemmen