Volledig scherm
© RVD/Jeroen van der Mey

Kickboksende Máxima luncht zonder jarige Amalia, maar met uitblinkers

Ze zullen vanavond vast met hun oudste dochter, de jarige prinses Amalia (15), feestelijk dineren, maar de lunch gebruikten koning Willem-Alexander en koningin Máxima vanmiddag op het Haagse paleis Noordeinde met een groep uitblinkers. 

Het koningspaar luncht elk jaar met een groep Nederlanders die zich hebben onderscheiden door een bijzondere prestatie, op gebieden als wetenschap, kunst en cultuur, sport en bedrijfsleven.

Onder de 28 genodigden waren vanmiddag in elk geval voetballer Wesley Sneijder (dit jaar gestopt als international bij Oranje) en kickbokser Rico Verhoeven, die dit jaar in Amsterdam zijn wereldtitel prolongeerde. Op zijn Instagramaccount postte Verhoeven een foto van hem en Sneijder op de bordestrappen en onthult hij ook nog dat koningin Máxima hem toevertrouwde dat ze zelf ook aan kickboksen doet. Het is hoogst ongebruikelijk dat gasten van het koningspaar vertellen wat Willem-Alexander en Máxima met ze hebben gedeeld.

Tot de andere gasten behoorde ook Beau van Erven Dorens (winnaar Gouden Televizier-Ring), actrice Monique van de Ven (winnares Gouden Kalf) en rapper Extince (winnaar Edison Oeuvreprijs).

Gisteren, na haar opening van het nieuwe gebouw van de Goede Doelen Loterij in Amsterdam, vertelde Máxima dat haar oudste dochter haar verjaardag ‘met familie en een paar vriendinnen’ viert.