Volledig scherm
De tien presentatoren van Op1: Willemijn Veenhoven en Erik Dijkstra (BNNVARA), Giovanca Ostiana en Tijs van den Brink (EO), Carrie ten Napel en Charles Groenhuijsen (Omroep MAX), Welmoed Sijtsma en Sander Schimmelpenninck (WNL), Sophie Hilbrand en Hugo Logtenberg (BNNVARA). © Fotomontage Mark Reijntjens, foto's ANP en Hollandse Hoogte

Kijkcijferbattle: Op1 verslaat Jinek voor vierde dag op rij

Voor de vierde dag op rij trekt de nieuwe NPO-talkshow Op1 meer kijkers dan RTL-concurrent Eva Jinek. Naar het vierde presentatieduo Welmoed Sijtsma en Sander Schimmelpenninck keken donderdagavond 939.000 mensen, ruim 100.000 kijkers meer dan Op1 woensdag trok. Zo’n 840.000 mensen schakelden in voor Jinek. Dat blijkt uit de cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

De ‘talkshowoorlog’ woedt onverminderd. NPO heeft het reclameblok vóór Op1 geschrapt om het aantrekkelijker voor de kijkers te maken ‘in te stappen’ in het programma, dat elke avond van de week een ander presentatieduo aan tafel heeft. Tot nu toe met succes, hoewel er geen sprake is van een gapend gat tussen beide programma’s; Op1 staat op plek 9 van de kijkcijfer top 10, Jinek daaronder op plek 10. Al viel Jinek gisteren buiten de top 10.

Volledig scherm
Eva Jinek. © RTL

Willemijn Veenhoven en Erik Dijkstra

Het duo Willemijn Veenhoven en Erik Dijkstra trok maandagavond de meeste kijkers van de vier teams die tot nu toe geweest zijn. In een poging de NPO te slim af te zijn, start RTL nu al vóór 22.15. 

Eva Jinek had jarenlang een talkshow op NPO, maar stapte eind vorig jaar over naar de commerciëlen. Zij maakte er geen geheim van dat geld een belangrijke overweging was om dit te doen.

Kijkcijfer top 10

Acht uur Journaal: 2 miljoen.
De Slimste Mens: 1,6 miljoen
Zes uur Journaal: 1,2 miljoen
De Wereld Draait Door: 1,2 miljoen
Half acht Nieuws: 1,1 miljoen
Eenvandaag: 1 miljoen
Over mijn lijk: 1 miljoen
Bauers in Argentinië: 940.000
Op1: 939.000
Jinek: 840.000

Beluister hier de nieuwe Media Podcast over onder andere Wie is de Mol?